Zapolskille merkkipaalu – tapaninpäivän kokoonpano

Jokerit hakee kolmatta peräkkäistä voittoaan tänään tapaninpäivänä, kun vastassa Hartwall Arenassa on Dynamo Moskova. Ryan Zapolskille ottelu on sadas KHL:n runkosarjassa.

Kolmatta kauttaan helsinkiläisseurassa pelaava Zapolski on torjunut 99 pelaamassaan ottelussa 51 voittoa, kymmenen kertaa ottelu on edennyt voittomaalikilpailuun ja tappioita on tullut 38. Nollapelejä Zapolski on saanut tililleen 13.

Jokereiden historiassa kuusi maalivahtia on ennen Zapolskia pelannut yli sata runkosarjaottelua. He ovat Ari Sulander (260), Rauli Sohlman (238), Juuso Riksman (125), Markus Ketterer (122), Hannu Kamppuri (116) ja Pasi Nurminen (101). Amerikkalaisvahdista tulee näin Jokereiden historian ensimmäinen ulkomaalaistorjuja, joka yltää hienoon rajapyykkiin.

Helsinkiläisten kokoonpano on kenttäpelaajien ennallaan lauantain Dinamo Riika -voiton jäljiltä. Dynamo-peliin lähdetään 12 hyökkääjällä ja seitsemällä puolustajalla. Janis Kalnins palaa toiseksi maalivahdiksi toivuttuaan pienestä vammasta. Loukkaantuneiden listalla jatkavat Peter Regin, Marko Anttila ja Eemeli Räsänen. Pekka Jormakka on sivussa sairastumisen vuoksi. Terveenä kokoonpanon ulkopuolella on Tomi Mäki.

Jokerit lähtee vuoden 2018 viimeiseen kotiotteluunsa läntisen konferenssin kolmannelta sijalta. SKA Pietari on toisena seitsemän pistettä helsinkiläisiä edellä ja kaksi ottelua enemmän pelannut Lokomotiv Jaroslavl vaanii neljäntenä kahden pisteen päässä.

Dynamo Moskova on ollut Jokereille vaikea vastus viime vuosina, sillä peräti kahdeksan kertaa peräkkäin helsinkiläiset ovat joutuneet poistumaan kaukalosta tappio niskassaan. Marraskuun lopussa moskovalaisryhmä oli kotonaan parempi lukemin 2-0. Lisää läntisen konferenssin kuudentena olevasta Dynamosta voit lukea täältä.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta tai hallilta ennen peliä. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Jokereiden kokoonpano:

76 Kristian Vesalainen – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
6 Jesse Joensuu – 65 Sakari Manninen – 71 Nicklas Jensen
41 Antti Pihlström – 16 Geoff Platt – 11 Steve Moses
48 Henri Ikonen – 22 Mika Niemi – 84 Max Wärn

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
3 Karl Stollery – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen
50 Viktor Lööv

30 Ryan Zapolski (98 Janis Kalnins)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019