Zapolski tolppien väliin – tiistain kokoonpano

Ryan Zapolski palaa maalille, kun Jokerit päättää kauden avanneen vieraskiertueen Dynamo Moskovan vieraana. Muita muutoksia helsinkiläisten kokoonpanoon ei tule.

Karri Rämö torjui sunnuntaina voiton Lokomotiv Jaroslavlia vastaan, mutta kahdessa ensimmäisessä kamppailussa torjntavuorossa ollut Zapolski palaa tänään tolppien väliin. Amerikkalaisen torjuntaprosentti viime viikon peleistä on 93,5 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,51.

Muuten Jokerit jatkaa samalla kokoonpanolla kuin sunnuntaina Jaroslavlissa 4-3-jatkoaikavoitossa. Tuttuun tapaan joukkue pelaa 12 hyökkääjällä ja kahdeksalla puolustajalla. Ketjuihin tai pakkipareihin ei tule muutoksia.

Loukkaantumisen vuoksi vieraskiertueelta oli sivussa Petteri Wirtanen. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat tänään maalivahti Juho Ratilainen, puolustaja Joonas Jalvanti sekä hyökkääjät Henri Ikonen, Masi Marjamäki ja Tomi Mäki.

Jokerit lähtee illan otteluun hakemaan kolmatta voittoaan vierasturneelta, kun taas Dynamo tähtää kolmanteen voittoonsa neljän pelin mittaisen kotiputken aikana. Moskovalaiset ovat olleet edellisissä keskinäisissä kohtaamisissa niskan päällä ja ottaneet voiton viidessä peräkkäisessä pelissä. Jokereilla on paljon kalavelkoja maksettavana.

Erikoistilanteet ovat illalla varmasti isossa roolissa, sillä molemmat ryhmät ovat olleet tehokkaita ylivoimalla. Siinä missä Jokerit on ollut 17 kertaa alivoimalla ensimmäisissä peleissään, Dynamo on joutunut tappamaan jäähyjä vain kymmenesti eli hieman yli kolme kertaa ottelua kohden. Moskovalaisjoukkue on onnistunut pelaamaan kurinalaisesti ja siihen Jokereiden pitää pystyä vastaamaan.

Illan ottelu alkaa klo 19.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin – 71 Nicklas Jensen
20 Eeli Tolvanen – 21 Brian O’Neill – 34 Olli Palola
61 Tommi Huhtala – 37 John Norman – 25 Pekka Jormakka
41 Antti Pihlström – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila

18 Sami Lepistö – 39 Mike Lundin
4 Tommi Kivistö – 97 Matt Gilroy
44 Jesper B. Jensen – 7 Oliver Lauridsen
2 Rasmus Rissanen – 56 Juho Rautanen

30 Ryan Zapolski (31 Karri Rämö)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020