Zapolski maalissa Amur-pelissä – tässä kokoonpano

Jokerit päättää kauden pisimmän vieraskiertueensa tänään torstaina klo 11.30 alkavassa ottelussa Amur Habarovskia vastaan. Ryan Zapolski on torjuntavuorossa.

Helsinkiläiset ovat napanneet kahdesta ensimmäisestä vieraskiertueen pelistä kaksi pistettä, kun Kunlun Red Star kaatui Shanghaissa 5-3, mutta perään tuli 1-4 tappio Admiral Vladivostokille. Jokereiden sijoitus on läntisessä konferenssissa nyt neljäs, kun kaksi ottelua enemmän pelannut Lokomotiv Jaroslavl paineli helsinkiläisten ohi viime kierroksella.

Ryan Zapolski jatkaa maalissa kolmannessa peräkkäisessä ottelussaan. Kokoonpanoon palaavat Henri Ikonen, joka pelaa Peter Reginin ja Pekka Jormakan rinnalla, sekä Tomi Mäki, joka ottaa paikkansa nelosketjusta Geoff Plattin ja Mika Niemen rinnalta. Jokerit lähtee peliin 13 hyökkääjällä ja kuudella puolustajalla.

Terveinä sivussa ovat puolustaja Nico Nurmikanta sekä hyökkääjä Antti Pihlström. Puolustaja Karl Stollery huilaa tänään pienen tällin vuoksi. Loukkaantuneiden kirjoissa ovat hyökkääjät Marko Anttila ja Max Wärn, jotka jäivät kuntouttamaan vammojaan Helsinkiin. Sen sijaan puolustaja Eemeli Räsänen on toipunut pelikuntoon ja pelasi keskiviikkona Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen riveissä ensimmäisen pelinsä sitten syyskuun lopun, jolloin hän esiintyi Jokereiden miehistössä.

Itäisessä konferenssissa viimeistä edellisenä oleva Amur lähtee tämän päivän peliin seitsemän ottelun tappioputken rasittamana. Viimeksi tiistaina Lokomotiv haki pisteet Platinum Arenasta. Amur on menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin, joten loppukausi pelataan kunniasta.

Jokerit ja Amur kohtasivat syyskuun alussa Helsingissä, jolloin isännät olivat parempia lukemin 3-1. Kaikkiaan KHL-aikana kohtaamiset ovat menneet Jokereiden eduksi voitoin 6-2. Viime kaudella punakeltaiset hakivat pisteet Habarovskista luvuin 4-2 käännettyään pelin kahdesti tappioasemasta voitoksi.

Tämän päivän ottelu alkaa klo 11.30 Suomen aikaa ja suoraa lähetystä voi seurata Viasatin ja Viaplayn kautta. Jokerikannattajien virallinen vieraspelikatsomo on O’Learys Manskulla, Sellossa ja Isossa Omenassa. Lue lisää täältä.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
11 Steve Moses – 65 Sakari Manninen – 71 Nicklas Jensen
48 Henri Ikonen– 93 Peter Regin – 25 Pekka Jormakka
16 Geoff Platt – 22 Mika Niemi – 14 Tomi Mäki
76 Kristian Vesalainen

50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
4 Tommi Kivistö – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen

30 Ryan Zapolski (98 Janis Kalnins)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019