Zapolski maalille, Lepistö jälleen kehissä

Jokerit pelaa viimeisen ottelunsa ennen joulua tänään lauantaina, kun vastaan Hartwall Arenassa asettuu Dinamo Riika. Helsinkiläisten maalilla pelaa Ryan Zapolski. Sami Lepistö on toipunut pelikuntoon.

Lepistö oli sivussa torstain TsSKA-voitosta sairastumisen vuoksi. Kapteeni palasi harjoituksiin kuitenkin heti perjantaina ja on tänään takaisin tutulla paikallaan Jokereiden takalinjoilla. Helsinkiläiset lähtevät päivän otteluun totutusti seitsemällä puolustajalla.

Hyökkäys on ennallaan torstain jäljiltä, kun Jokerit kukisti sarjaa johtavan TsSKA:n 4-1. Maaleja tekivät Geoff Platt, Kristian Vesalainen, Nicklas Jensen ja John Norman. Jokereiden kuumin hyökkääjä on viime peleissä ollut Steve Moses, joka on neljän ottelun pisteputkessa. Näissä peleissä hän on tehnyt 3+3=6 pistettä.

Maalivahtiosastolle tehdään muutos, kun Ryan Zapolski palaa tolppien väliin. Janis Kalnins on sivussa pienen vamman vuoksi ja hänen tilaansa seurataan päivä kerrallaan. Toisena maalivahtina on tänään Eetu Mäkiniemi, joka on pelannut viime viikot Kiekko-Vantaan riveissä.

Loukkaantuneiden listalla jatkavat Pekka Jormakka, Peter Regin, Marko Anttila ja Eemeli Räsänen. Heistä Jormakka ja Regin saatetaan nähdä kaukalossa jo tämän vuoden puolella, kun taas Anttilan ja Räsäsen paluuta saadaan odotella tammikuun loppuun tai helmikuulle.

Jokerit jatkaa läntisessä konferenssissa kolmannella sijalla ennen illan ottelua. Piste-ero neljäntenä olevaan Lokomotiviin pysyi neljässä torstain jälkeen molempien voittaessa ottelunsa. Toisena olevaan SKA:han Jokereilla on matkaa seitsemän pistettä.

Dinamo Riika on lännessä yhdeksäntenä ja otti ison 3-2-jatkoaikavoiton juuri SKA:sta torstaina. Huippukautta pelaava ruotsalaishyökkääjä Linus Videll iski hattutempun Pietarissa ja nosti maalisaldonsa tämän kauden osalta jo 18:aan. Dinamon kymmenen viime pelin vire on kuitenkin ollut vaisu, sillä kymmenestä edellisestä ottelusta voittoja on tullut ainoastaan kaksi.

Jokerit ja Dinamo ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmat ovat voittaneet kotonaan. Videll osui kahdesti helsinkiläisten verkkoon syyskuussa 2-1-jatkoaikavoitossa Riiassa, kun taas lokakuussa Helsingissä Jokerit möyhensi latvialaiset 7-3.

Tämän päivän ottelu alkaa klo 16.00 ja liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta tai hallilta ennen peliä. Tervetuloa kannustamaan Jokerit voittoon!

Jokereiden kokoonpano:

76 Kristian Vesalainen – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
6 Jesse Joensuu – 65 Sakari Manninen – 71 Nicklas Jensen
41 Antti Pihlström – 16 Geoff Platt – 11 Steve Moses
48 Henri Ikonen – 22 Mika Niemi – 84 Max Wärn

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
3 Karl Stollery – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen
50 Viktor Lööv

30 Ryan Zapolski (38 Eetu Mäkiniemi)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019