Ylivoima jauhoi tehokkaasti

Jokerit peittosi Severstal Tsherepovetsin lukemin 5-2 perjantaina Pietarissa. Kamppailu ratkesi toisessa erässä neljään osumaan, joista kolme tuli ylivoimalla.

Päävalmentaja Erkka Westerlundin kommentit ottelusta:

Ottelun alku oli Jokereilta ehkä hitaanoloinen, samoin kuin torstaina, mutta kun koneet saatiin käyntiin, ei Severstal juuri pystynyt vastaamaan. Avauserä tosin oli vielä suhteellisen tasainen ja siinä molemmilla joukkueilla oli mahdollisuutensa maalintekoon.

Osumia nähtiin kuitenkin vain yksi. Jokerit aloitti ylivoimapelin juhlailtansa ajassa 14.18, kun Jere Karalahti tykitti siniviivalta illan avausmaalin. Niklas Hagman antoi laidan läheltä lättysyötön ja puolustajakonkari laukoi harjoituskauden kolmannen maalinsa.

Severstal tuli toisen erän alussa tasoihin, mutta viisi minuuttia myöhemmin Jokerit meni uudelleen johtoon – jälleen ylivoimalla. Petr Koukal tarjoili tällä kertaa erinomaisen poikittaissyötön, jonka Ville Lajunen laukoi suoraan verkkoon.

Hetkeä myöhemmin nähtiin Semir Ben-Amorin ja Jevgeni Monsin paritanssi keskialueella ilman hanskoja. Suurempaa iskujenvaihtoa tilanteessa ei ehditty nähdä, kun Monsin menettäessä tasapainonsa Ben-Amor kaatui hänen päällensä. Pelaajat istuivat viisi minuuttia jäähyboksissa ja palasivat peliin.

Jokerit meni nujakan jälkeen 3-1-johtoon, kun kauniiden osumien päiväpeli sai jatkoa. Jere Sallinen höpötti kauniisti Severstal puolustusta ja laukoi kiemuroidensa päätteeksi Jokereiden illan kolmannen maalin, joka syntyi poikkeuksellisesti täysin kentällisin.

Erän loppuun nähtiin vielä kaksi ylivoimaosumaa, kun Linus Omark syötti ja Daine Todd viimeisteli molemmat. Neljännen takaiskun jälkeen Severstal vaihtoi maalilleen Roman Smirjaginin. Vaihtoon otettu Sergei Magarilov ei ollut kadehdittavassa roolissa perjantaina, sillä Jokereiden ylivoima toimi erinomaisesti.

Kolmannessa erässä Jokerit pelasi viisaasti, eikä ottanut turhia riskejä. Severstal kavensi alussa ylivoimalla, mutta sen jälkeen maalipaikat olivat kortilla. Helsinkiläiset pysyivät hyvin kiekossa ja pyrkivät pitkiin hyökkäyksiin. Röyhijäosasto oli tässä vaiheessa isossa roolissa.

Jokerit eteni lopulta toisen erän maalien ansiosta selvään voittoon. Harjoituskausi huipentuu sunnuntaina Hartwall Arenassa pelattavaan otteluun SKA Pietaria vastaan.

Severstal Tsherepovets – Jokerit Helsinki 2-5 (0-1, 1-4, 1-0)
14.18 Jere Karalahti (Niklas Hagman, Steve Moses) yv. 0-1
21.49 Pavel Tshernov 1-1
26.18 Ville Lajunen (Petr Koukal, Karalahti) yv. 1-2
33.19 Jere Sallinen (Linus Omark, Oskari Korpikari) 1-3
35.24 Daine Todd (Omark, Ryan Gunderson) yv. 1-4
36.55 Todd (Omark, Kurtis McLean) yv. 1-5
45.23 Alexander Urbom (Adam Almqvist) yv. 2-5

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019