Yleisöennätys rikki

Jokereiden GM Jari Kurri palkitsi Janne Piiroisen, kauden 300 000. katsojan, ottelussa. Kuva: Matti Korpi

Jokerit rikkoi perjantai-illan Slovan-ottelussa yhden kauden yleisöennätyksensä runkosarjassa. Uudet lukemat ovat samalla myös Suomen ennätys.

Ennen perjantain ottelua yleisölukema näytti numeroita 291 833, joten ennätykseen vaadittiin vain noin 3000 katsojaa. Slovan-ottelussa halli oli miltei loppuunmyyty, joten uudet ennätyslukemat kirjataan nyt luvuin 304 305. Jokereilla on vielä kaksi runkosarjaottelua jäljellä Hartwall Arenassa.

Illan ottelussa rikottiin siis maaginen 300 000 katsojan rajapyykki, jota yksikään suomalainen seurajoukkue ei ole aiemmin onnistunut yhden kauden aikana tekemään. Jokereiden virallisen lipunmyyntiyhteistyökumppani Lippupisteen avulla löydettiin rajan rikkonut kannattaja. Hänen nimensä on Janne Piiroinen. Jokerit muisti Piiroista ottelun yhteydessä kukilla ja playoff-korteilla.

-Hieno, että ihmiset ovat saapuneet paikalle sankoin joukoin. Olemme todella iloisia tästä tuloksesta, joka on isoimmalta osaltaan hyvän urheilullisen menestyksen ansiota. Hienoa, että tämä on huomattu ja ennätys nyt syntynyt. Haluamme jatkaa asiakkaiden palvelemista ja hyvien elämysten tuottamista myös jatkossa, sanoo Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen

Edellinen ennätys oli kaudelta 2012-13, jolloin Hartwall Arenassa vieraili 30 kotiottelussa yhteensä 294 810 katsojaa. Korkeimpaan ottelukohtaiseen keskiarvoonsa Jokerit pääsi kaudella 1997-98, jolloin Hartwall Arena toimi ensimmäistä kertaa joukkueen kotihallina. Tuolloin katsomot täyttyivät yli 12 000 katsojan keskiarvolla, mutta runkosarjassa pelattiin vähemmän otteluita.

Kuluvan kauden otteluista kolme on ollut loppuunmyytyjä ja keskiarvo on tällä hetkellä 10 868. Ennen kauden alkua helsinkiläisseura asetti tavoitteekseen 11 000 katsojan keskiarvon. Kahdessa viimeisessä pelissä ratkeaa, ylittyykö tavoite, mutta joka tapauksessa lähelle seura pääsee.

Jokerit pelaa viimeiset runkosarjaottelunsa sunnuntaina 1. helmikuuta Atlant Mytishtshiä vastaan sekä 9. helmikuuta Dynamo Moskovaa vastaan. KHL:n pudotuspelit alkavat 27. helmikuuta.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019