Yksi piste taskuun – ”Oli paikat voittaa tämä peli”

Jokerit jätti mahdollisuutensa käyttämättä sunnuntaina Lokomotiv Jaroslavlia vastaan, mutta raapi yhden pisteen KHL:n kuntopuntarin kärkijoukkueelta.

Jokerit - Lokomotiv Jaroslavl vl. 2-3 (1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1) (Tilastot KHL.ru)

Perjantaina makean voiton Dynamo Moskovasta ottanut Jokerit sai kokoonpanoonsa takaisin Steve Mosesin kuuden viikon tauon jälkeen. Loukkaantumistilanne alkaa näyttää paremmalta ja myös kaukalossa otteet ovat menneet viime peleissä eteenpäin kovasta otteluruuhkasta huolimatta.

Lokomotiv tarjosi sunnuntaina kovan vastuksen, sillä joukkue on noussut pikavauhdilla pohjamudista takaisin läntisen konferenssin playoff-paikoille. Jokerit ei kahdessa ensimmäisessä erässä saanut monta maalipaikkaa luotua, mistä suuri ansio kuuluu vieraiden tiiviille paketille.

-Perjantaina oli kova peli ja tiedettiin, että tänään vastus voi olla vieläkin kovempi, kun oli kuntopuntarin kärkijoukkue vastassa. Viimeksi ei pärjätty täällä Lokomotiville luistelussa tai kamppailuissa, mutta nyt pärjättiin aika tasatahtiin, päävalmentaja Lauri Marjamäki mietti.

Peter Regin vei Jokerit 1-0-johtoon avauserässä ylivoimalla Petri Kontiolan mahtavasta syötöstä. Lokomotiv tuli tasoihin ja meni toisessa edelle. Helsinkiläiset saivat kolmannessa rypistettyä tankista riittävästi ulos, että peli saatiin tasoihin. Henrik Haapala viimeisteli 2-2-osuman.

-Ensimmäisessä erässä näytti siltä, että peli lähtee hyvin käyntiin, mutta toisessa oltiin vähän kuin kuopassa. Kahden miehen alivoimatappo oli siihen kohtaan tärkeä. Aika paljon jouduttiin pumppaamaan, että saatiin virtaa kolmanteen, ja sieltä tulikin tärkeä tasoitusmaali, Marjamäki pureskeli.

Tasatilanteessa Jokerit pääsi kahdesti pelaamaan kahden miehen ylivoimalla, mutta kuti jäi piippuun. Lähellä käytiin, mutta se ei lohduttanut. Viidellä kolmea vastaan verkon pitäisi heilua kerran kerrasta.

-Oli paikat voittaa peli. Kahden miehen ylivoimaa ei ole hirveästi harjoiteltu ja selkeästi niin pitää tehdä, Marjamäki sanoi.

Voittomaalikilpailussa Jokereilta onnistui Brian O’Neill, mutta Lokomotiv löysi kahdesti aukon Janis Kalninsin suojista. Näin ollen toinen piste matkasi Jaroslavliin.

-Viimeinen silaus puuttui tänään. Hyvin tasaväkinen peli tämä oli, mutta lopputulos tietenkin harmittaa, Marjamäki päätti.

Tiistaina kotipelit jatkuvat, kun Helsinkiin saapuu Amur Habarovsk.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021