Yksi piste rajusta väännöstä – ”Kovatasoinen peli”

Jokerit joutui tyytymään yhteen pisteeseen Lokomotiv Jaroslavlin vieraana keskiviikkona. Vaatimustasoltaan ottelu oli yksi runkosarjan kovimmista tähän asti.

Lokomotiv Jaroslavl – Jokerit ja. 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Avauserässä ei vielä maaleja nähty. KHL:n paras alivoima ja Anders Lindbäckin torjunnat tulivat vieraille tarpeeseen, kun Lokomotiv haki hanakasti avausosumaa. Pari kertaa ruotsalaisvahti joutui venymään parhaimpaansa, mutta sai pidettyä maalinsa puhtaana.

Toinen erä alkoi tehokkaasti, kun 26-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Teemu Turunen sivalsi ottelun avausmaalin. Se oli hyökkääjälle kauden yhdeksäs. Syöttäjä Brian O’Neill kasvatti pisteputkensa neljän pelin mittaiseksi (3+5=8).

Kauan ei Jokerit ehtinyt johdosta nauttia, sillä Lokomotiv tuli tasoihin nopealla vastaiskulla. Julius Junttila kaadettiin kyseenalaisesti hyökkäysalueella, tuomarin käsi pysyi kuitenkin alhaalla ja kotijoukkue hyödynsi ylivoimahyökkäyksen. NHL:ssä yli 800 ottelua pelannut Artjom Anisimov viimeisteli 1-1-maalin.

Jokerit ei ollut toisessa erässä parhaimmillaan. Lokomotiv pääsi moneen otteeseen vaarallisiin hyökkäyksiin ja oli vieraita lähempänä tehdä toisen maalin. Pelinopeus oli keskiviikkona huippuluokkaa, eikä kumpikaan joukkue antanut toiselle hetken rauhaa rakennella peliä ajan kanssa.

Kolmannessa erässä Jokerit nosti tasoaan ja Lokomotiv oli suurimman osan ajasta helteessä vieraiden kanssa. Tasaisessa väännössä maalia ei kuitenkaan saatu aikaan. Huomionarvoista on myös taklaustilasto, joka meni kotijoukkueelle 31-25. Jaroslavlissa pelattiin todella fyysinen ja vaatimustasoltaan korkea ottelu.

Jatkoajalla Otto Leskiseltä riistettiin kiekko hyökkäyssinisen tuntumassa – samoin kuin Junttilan tilanteessa – hieman kyseenalaisesti. Tilanne johti Lokomotivin voittomaaliin ja toinen piste jäi kotijoukkueelle.

-Tämä oli erittäin kovatasoinen ja korkealaatuinen peli. Toisessa erässä meillä oli selkeästi ongelmia pelaamisen kanssa. Hyvä merkki on, että sitten pystyttiin paras erä pelaamaan kolmannessa. Olemme hyvässä iskussa ja pystymme pelaamaan hyvällä tasolla, päävalmentaja Lauri Marjamäki pureskeli.

-Maalin peli, tiukka peli. Vähän jäivät molemmat takaiskumaalit kaivelemaan. Mutta ei voi mitään, mennään eteenpäin ja perjantaina on taas iso haaste edessä, hän jatkoi.

Jokerit palaa kotikaukaloonsa perjantaina, jolloin vastaan asettuu TsSKA Moskova. Kamppailu alkaa klo 19.30.