Yksi piste Neftehimik-pelistä – ”Kotijoukkue oli nälkäisempi”

Jokerit koki toisen peräkkäisen tappion vieraskiertueellaan, kun Neftehimik oli luvuin 3-2 parempi jatkoajalla. Helsinkiläiset joutuivat alussa takaa-ajajiksi, mutta saivat yhden pisteen pelastettua mukaan.

Neftehimik – Jokerit ja. 3-2 (2-1, 0-1, 0-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Samuel Jukurille ottelu oli ensimmäinen KHL:ssä. Alku oli vaikea, kun kotijoukkue viimeisteli kahdesti jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Tästä debytantti ei lannistunut, vaan otti jatkossa tärkeitä torjuntoja etenkin kolmannessa erässä.

Brian O’Neill kavensi 1-2:een avauserän jälkimmäisellä puoliskolla ja toisessa erässä Veli-Matti Savinainen viimeisteli ylivoimalla tasoituksen. O’Neillille maali oli kauden yhdeksäs ja tehopiste 40:s, Savinaiselle osuma taas oli kauden 13:s. 

Hetken näytti, että Jokerit pystyy kääntämään ottelun itselleen, mutta päätöserä oli vaikea. Kiekko ei tahtonut millään totella vierasjoukkuetta ja menetyksistä Neftehimik pääsi iskemään vastaan. Jukurin torjunnat takasivat vieraille pisteen.

-Hän (Jukuri) joutui heti vaikeaan paikkaan, kun otimme jäähyn ensimmäisessä vaihdossa ja vastustaja meni nopeasti 2-0-johtoon. Olisimme halunneet olla paremmin hänen tukenaan, mutta hän auttoi meitä ja piti meidät pelissä mukana. Mielestäni hän pelasi erittäin hyvän ottelun, Peter Regin kehui.

Jatkoajalla Jokerit joutui alivoimalle, eikä kotijoukkue jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Helsinkiläisille piste oli tyhjää parempi, mutta esitys jätti paljon toivomisen varaa. Vieraskiertue päättyy perjantaina Moskovassa Spartakia vastaan.

-Huono alku meiltä ja kaveri meni heti 2-0-johtoon. Pikkaisen saatiin juonen päästä kiinni, mutta kyllä kotijoukkue oli tänään nälkäisempi ja ahnaampi. Ei ole helpoin aika jokerileirissä nyt ja tuntuu, että pikkaisen on tyhjät kumit. Jostain pitää löytää energiaa perjantaille, päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021