Yksi piste ei tyydyttänyt – ”Pitää ottaa kokemukset ylös”

Jokerit otti yhden pisteen KHL-kärki Avangard Omskilta jatkoaikatappion myötä, mutta se ei joukkuetta tyydyttänyt. Erikoistilannepelaaminen oli helsinkiläisten akilleenkantapää tiistaina.

Avangard Omsk – Jokerit ja. 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Balashihassa Moskovan-alueella nähtiin hyvin tasainen vääntö kahden huippujoukkueen välillä. Maalipaikoilla ei juhlittu, sillä kummankin ryhmän tiivis viisikkopeli oli alkukauden peliksi varsin hyvällä mallilla.

Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty, mutta toisen alkupuoliskolla Jokerit onnistui ensin. Nicklas Jensen tälläsi 30-vuotissynttäreitään viettäneen Jordan Schroederin syötöstä kiekon kohti maalia ja videotarkistuksen jälkeen tuomarit osoittivat keskipistettä. Kiekko ylitti maaliviivan Avangard-vahti Emil Garipovin hanskan sisällä.

Jokerit sai nauttia johtoasemasta vain kuusi minuuttia, kunnes Avangard loihti tasoituksen ylivoimalla. Jegor Tshinahov päätti komean kuvion maaliin, joka oli helsinkiläisille ensimmäinen takaisku alivoimalla tämän kauden osalta.

Kolmannen erän alussa Jokerit otti jälleen johdon, kun Jensen osui toistamiseen. Tanskalainen oli terävänä irtokiekossa maalin edessä ja yllätti Garipovin etukulmasta. Maalit olivat Jensenille kauden kolmas ja neljäs.

Vieraat olivat pitkään kiinni voitossa, mutta epäonnistuneen ylivoiman jälkeen Avangard tuli heti perään tasoihin kuusi minuuttia ennen loppua. Jatkoajalla helsinkiläiset pyörittivät pitkät tovit peliä, mutta maalia ei saatu aikaiseksi. Lopulta isännät ottivat toisen pisteen ylivoimalla tulleella maalilla.

-Pelattiin parempi peli kuin sunnuntaina (2-4-tappio TsSKA:lle). Toisen erän lopussa oli vähän pelikurin kanssa ongelmia, mutta kolmas erä oli hyvä ja tehtiin johtomaali. Oli mahdollisuuksia tehdä enemmänkin, mutta vielä ei riittänyt voittoon asti. Pitää harjoitella ja ottaa kokemukset ylös, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

Erikoistilannepelaamisessa Jokerit oli tiistaina vastustajaa perässä. Omalla ylivoimalla ei tulosta saatu aikaiseksi ja Avangard taas iski kahdesti pakkopeliensä aikana. Kaukana eivät Jokereidenkaan onnistumiset olleet, mutta pientä viilausta Marjamäki haluaa omiltaan nähdä. Ensimmäisen erän lopussa ja toisen alussa päästiin pelaamaan viiden minuutin jäähyn aikana pitkä ylivoima.

-Se (erikoistilannepelaaminen) hävittiin 0-2 ja oli aika ratkaiseva asia tänään. Olihan siinä viiden minuutin ylivoiman alussa paikkoja, mutta ei saatu sisään. Meillä on hyvä ylivoima, joka varmasti tekee tällä kaudella paljon maaleja. Harjoitellaan sitä lisää, Marjamäki totesi.

Jokerit jatkaa kolmen pelin vieraskiertuetta seuraavaksi Tsherepovetsissa, jossa kohdataan Severstal torstaina klo 19.00 Suomen aikaa.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021