Yhdeksäs voitto 11 viime peliin - "Ahti oli sanojensa mittainen mies"

Ahti Oksanen kruunasi kolmella rankkarimaalillaan Jokereiden hienon illan Avangard Omskia vastaan. Antti Niemi oli loistava tolppien välissä 34 torjunnalla.

Avangard Omsk – Jokerit vl. 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit tuli vahvasti peliin idän kolmosta vastaan, mutta avauserässä jäähyt sotkivat tekemistä. Kotijoukkue meni johtoon kahden miehen ylivoimalla, mutta oli sen jälkeen ottavana osapuolena. Jokerit hallitsi kiekkoa valtaosan illasta ja pelasi pitkiä pätkiä hyökkäysalueella.

Avangard on päästänyt kolmanneksi vähiten maaleja KHL:ssä tällä kaudella, joten sen puolustuksen murtaminen tiedettiin jo etukäteen vaikeaksi tehtäväksi. Jokerit pysyi kärsivällisenä, mutta samalla aloitteellisena osapuolena. Paikkoja syntyi, vaikkakin harvakseltaan, mutta lopulta palkinto tuli.

Toisen erän lopussa Peter Regin löysi David Sklenickan oivallisella syötöllä ja tshekkipakki toi vieraat tasoihin. Rautainen lyöntilaukaus yllätti Igor Bobkovin, jonka näkökenttää oli häiritsemässä Brian O’Neill.

-Oli vaikeita hetkiä ensimmäisessä ja toisessa erässä. Niin paljon alivoimaa ja ylivoimaa. Toisessa erässä hukattiin liikaa kiekkoja keskialueella ja sellainen selkeys puuttui pelaamisesta, päävalmentaja Lauri Marjamäki kertasi.

-Kolmas erä oli meiltä illan paras ja oli paikat viimeisellä viidellä minuutilla pistää peli kokonaan pakettiin. 

Kolmas erä oli etenkin loppupuolella täysin Jokereiden hallintaa. Regin laukoi tyhjästä maalista tolppaan ja muitakin paikkoja vieraat onnistuivat luomaan. Tekemisestä huokui vahva luotto omiin kykyihin ja vieraskaveriin, mikä lupaa todella hyvää kevättä ajatellen.

Niemi pelasi kauden parhaan pelinsä tolppien välissä ja pysäytti 34 laukausta. Kokenut maalivahti alkaa lämmetä oikealla hetkellä, kun runkosarjaa on jäljellä enää kaksi ottelua. Myös rankkareissa Niemi oli iso tekijä voiton takana.

-Nyt tuli tasaisesti hommia toisin kuin maanantaina. Hän on parantanut ja sitä me tarvitsemme. Yksi päästetty maali kahteen peliin. Varmasti joukkue on pelannut hyvin, mutta myös Andyn panos on ollut vakuuttava. Olemme iloisia siitä, Marjamäki kehui.

Voittomaalikilpailun ratkaisija oli Ahti Oksanen, joka viimeisteli ällistyttävästi kolme osumaa. Lopussa kisa meni kaksintaisteluksi Sergei Shumakovin kanssa, joka onnistui kahdesti. Rankkarivoitto oli Jokereille vasta kauden toinen.

-On kova suoritus, kun kolme kautta kolme tekee rankkareissa. Kysyttiin vielä ennen kolmatta, että teetkö ja hän hoki, että ”teen, teen”. Hän oli sanojensa mittainen mies, Marjamäki myhäili.

Oliver Lauridsen pelasi ensimmäisen ottelunsa sitten marraskuun lopun loukkaantumisen. Tanskalaisjärkäle sai peliaikaa reilut 16 minuuttia ja otti siinä ajassa pari tärkeää blokkia. Hänen yllättävä paluunsa on Jokereille iso asia.

-Tosi tärkeä juttu, kyllä me leveyttä tarvitsemme. Ei ole helppoa tulla takaisin noin pitkän tauon jälkeen ja hän pelasi ihan mallikkaan pelin, Marjamäki kiitteli.

Helsinkiläiset tukevoittivat asemaansa läntisen konferenssin kolmannella sijalla. Runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan sunnuntaina, kun vieraaksi huippukamppailuun saapuu SKA Pietari.

-Tämä tekee meille hyvää, että on kovia pelejä runkosarjan lopussa. Hienoa päästä kotiyleisön eteen viimeisen kerran runkosarjassa. Tehdään siitä kenraaliharjoitus, kun viikkoa myöhemmin samaan aikaan aloitetaan pudotuspelit samassa paikassa, Marjamäki suunnitteli.

-Toivottavasti saadaan tupa täyteen. Joukkue on kyllä ansainnut sen, jätkät ovat tehneet niin hyvää työtä, päävalmentaja viestitti kannattajien suuntaan.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020