Wirtanen 2-vuotiseen sopimukseen

Jokerit on tehnyt tämän ja seuraavan kauden kattavan sopimuksen keskushyökkääjä Petteri Wirtasen kanssa. Kurtis McLean ei sen sijaan jatka seurassa.

Wirtanen, 28, pelasi alkukauden sveitsiläisseura Fribourgin riveissä 14 runkosarjaottelua tehoin 1+5=6. Lisäksi hän esiintyi viime viikolla Hartwall Arenassa pelatussa Karjala-turnauksessa Leijonien kokoonpanossa.

-Wirtanen on erittäin luotettava suomalainen kahden suunnan sentteri, joka on tottunut kansainväliseen peliin niin KHL:ssä kuin maajoukkueessa. Olemme iloisia, että saamme hänet mukaan ryhmäämme, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Kaksi viime kautta KHL:ssä Donbass Donetskin joukkueessa pelannut Wirtanen teki ukrainalaisseurassa 102 runkosarjaottelussa tehot 11+20=31. Viime kaudella joukkue eteni pudotuspeleissä toiselle kierrokselle. Wirtanen pelasi samassa ketjussa suomalaishyökkääjien Tuomas Kiiskisen ja Teemu Laineen kanssa.

Wirtanen on tullut urallaan tunnetuksi vankasta kahden suunnan pelistään ja alivoimaosaamisestaan. Yksi iso vahvuus ovat myös aloitukset: viime kaudella Wirtanen kuului KHL:n parhaisiin aloittajiin voittoprosentilla 60,8.

Hyvinkääläislähtöinen hyökkääjä on pelannut SM-liigassa HPK:ssa ja HIFK:ssa, joissa hän voitti molemmissa Suomen mestaruuden. Hämeenlinnalaisseurassa palkintokaappiin tuli lisäksi yksi pronssimitali. Wirtanen on pelannut kolmen kauden verran myös Pohjois-Amerikassa, jossa vyölle kertyivät debyyttiottelut NHL:ssä Anaheim Ducksin paidassa.

Maajoukkuedebyyttinsä sentteri teki kaudella 2010-11. Ensimmäinen arvokisaedustus oli edessä viime keväänä, kun Wirtanen kuului Leijonien miehistöön Minskissä pelatuissa MM-kisoissa. Joukkue saavutti turnauksessa hopeaa.

Wirtanen liittyy Jokereiden harjoituksiin lauantaina. Vielä sunnuntain ottelussa Slovan Bratislavaa vastaan hän ei kuitenkaan pelaa. Wirtasen numero Jokereissa on 26.

McLean, 34, siirtyi Jokereihin täksi kaudeksi pelattuaan myös viime kauden KHL:ssä Metallurg Novokuznetskin riveissä. Helsinkiläisjoukkueessa McLean teki 20 ottelussa tehot 1+1=2. Kanadalaisen vastuu on viime peleissä jäänyt vähäiseksi, eikä hän jatka Jokereiden riveissä.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022