Westerlund: Pelaajiston vaihtuvuus positiivista

Erkka Westerlund kertoo ensi kauden ennakkohaastattelun toisessa osassa muun muassa, miten hän kokee pelaajiston vaihtuvuuden ja matkustamisen haasteet KHL:ssä.

Jari Kurri kertoi alkuviikon haastattelussaan, että viime kauden joukkueesta KHL:ään jatkaa kymmenkunta pelaajaa. Tämä tarkoittaa sitä, että kaksi kolmannesta ryhmästä vaihtuu. Westerlund kokee ison muutoksen sarjavaihdon kynnyksellä positiivisessa valossa.

-Näen sen tässä tilanteessa pelkästään positiivisena mahdollisuutena. Se antaa meille mahdollisuuden lähteä ihan uuteen projektiin uusista lähtökohdista, Westerlund toteaa.

Matkustaminen on yksi iso kokonaisuus, joka muuttaa joukkueen rytmiä tulevalla kaudella. Otteluohjelma varmistuu kesällä, mutta jo nyt on selvää, että bussit vaihtuvat lentokoneisiin ja matkat pitenevät. Huolellinen suunnittelu ja toteutus ovat avainasemassa.

-Se on uusi asia, mutta näen senkin mahdollisuutena. Että pystytään hyvin käsittelemään levon ja rasituksen välinen suhde. Uskon, että pystymme saamaan siinä jopa kilpailuetua muihin joukkueisiin, jos hoidamme sen hyvin, Westerlund miettii.

-Suomessa on sellaisia innovaatioita ja työvälineitä, joita muualla ei ehkä ole käytössä. Pystymme käyttämään niitä ja ehkä sitäkin kautta hakemaan optimaalista suoritustilaa joka peliin. Tämä on itsellekin mielenkiintoinen haaste, kokenut valmentaja jatkaa.