Westerlund luotsaamaan KHL-Jokereita

Jokerit on nimittänyt Erkka Westerlundin päävalmentajakseen kausiksi 2014-16 joukkueen siirtyessä pelaamaan kansainvälistä KHL-liigaa. Valmennustiimissä jatkavat Hannu Virta ja Markus Ketterer. Uutena mukaan tulee nuorten maajoukkueissa valmentanut Kalle Kaskinen.

-Olen todella tyytyväinen, että saimme Erkan kaltaisen kovan luokan valmentajan pestattua seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Minulla on hyvät kokemukset hänen kanssaan työskentelystä monen vuoden takaa maajoukkueessa. Tiedän ja tunnen Erkan toimintatavat ja ajatukset jääkiekosta, sanoo Jokereiden general manager Jari Kurri.

Tällä kaudella maajoukkuetta luotsaava Westerlund on toiminut kansainvälisissä valmennustehtävissä urallaan lukuisia kertoja. Maajoukkueen päävalmentajana muun muassa olympiahopeaa 2006 saavuttanut Westerlund oli meriiteiltään ja kokemukseltaan paras vaihtoehto Jokereiden uudeksi päävalmentajaksi, kun tulevan kauden sarja ja vastustajat ovat kaikki omalla tavallaan tuntemattomia.

-Lähdemme haasteelliseen maailmaan ja liigaan. Erkalla on kokemusta kansainväliseltä tasolta monen vuoden ajalta. Ajattelemme samalla tavalla asioista, esimerkiksi joukkueen rakentamisesta, joten on hienoa päästä tekemään hänen kanssaan yhteistyötä, Kurri kertoo.

Westerlund valmensi Jokereissa viimeksi kausilla 2010-12, jolloin hän johdatti joukkueen kertaalleen pronssimitaleille. Täksi kaudeksi Westerlund palasi maajoukkueen päävalmentajaksi, kun Leijonien olympiaprojektille haluttiin kokenut vetäjä.

Jokereiden KHL-siirto herätti kipinän paluuseen seuravalmennuksen pariin. Päävalmentaja tarttuu mielellään uusimpaan haasteeseensa.

-Valmentaminen tuntuu tällä hetkellä hyvältä. Tällaisia haasteita, jossa suomalaisjoukkue siirtyy kansainväliseen sarjaan, ei monia kertoja tule eteen. On iso mielenkiinto ja draivi lähteä viemään projektia eteenpäin, Westerlund toteaa.

-Maajoukkueessa ei ole joka päivä valmennuksessa kiinni. Sitä kautta on saanut uusia ideoita ja ajatuksia omaan tekemiseen. Niitäkin on hyvä päästä kokeilemaan käytännössä. Kehitys voi jatkua vielä näin vanhemmillakin päivillä, hän jatkaa.

Kaskinen, Virta ja Ketterer ovat tulevalle päävalmentajalle kaikki tuttuja miehiä aiemmilta vuosilta. Westerlundin mukaan juuri jatkuvuus oli tärkeää, kun tiimiä koottiin.

-Oli yksi iso asia tässä päätöksessä, että johtoryhmä koostuu tutuista ihmisistä, hän painottaa.

-Saadaan tuttu ryhmä, kun lähdetään menemään eteenpäin: Jari ja Janne (pelaajakoordinaattori Vuorinen) tekevät urheilupuolta ja valmennustiimissä on hyvät palaset, joiden varaan rakentaa, kun lähdemme menemään eteenpäin.

Uutena miehenä tiimiin liittyvän Kaskisen, 39, Westerlund tuntee Jääkiekkoliiton kautta monen vuoden ajalta. Juniorimaajoukkueissa viime vuosina valmentanut Kaskinen on saanut jääkiekko-oppia legendaariselta Juhani ”Juuso” Wahlstenilta, samalla tavalla kuin Westerlundkin.

-Sieltä meidän molempien ideologia on peräisin. Olen oppinut tuntemaan Kallen hyvin ja arvostan hänen ajatuksiaan pelistä. Hän on tehnyt aiemmin yhteistyötä myös Hannu Virran kanssa, joten meillä kaikilla on yhteistä historiaa, Westerlund kertoo.

Kaikkien valmennustiimin jäsenten sopimukset ovat kaksivuotisia. Heidän sopimuksensa alkavat 1. toukokuuta 2014.