Wärn debytoi – tässä perjantain kokoonpano

Jokerit kohtaa perjantai-iltana Tallinnassa Spartak Moskovan ja aloittaa samalla 51-vuotisjuhlaviikonloppunsa. Max Wärn tekee jokeridebyyttinsä tänään.

Wärn siirtyi Jokereihin viime viikolla ja on harjoitellut tämän viikon joukkueen mukana. Hyökkääjä edusti viime kaudella ruotsalaista HV71:tä, jonka riveissä hän pelasi viimeisen kerran 14. maaliskuuta. Pitkä 226 päivän odotus päättyy tänään ja Wärn pääsee vihdoin tositoimiin. Hän pelaa samassa ketjussa Sakari Mannisen ja Steve Mosesin kanssa.

Puolustukseen paluun tekee edellisessä pelissä huilivuorossa ollut Jesper Jensen. Hän korvaa Tommi Kivistön. Maalissa jatkaa Ryan Zapolski. Hyökkäyksen puolella terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat Tomi Mäki ja Henri Ikonen. Loukkaantuneiden listalla jatkavat Peter Regin ja Eemeli Räsänen.

Jokerit lähtee illan otteluun läntisen konferenssin toiselta sijalta kolmen ottelun voittoputkessa. Kuudesta viime pelistään helsinkiläiset ovat voittaneet viisi ja ottaneet kaikista pisteitä. Edellisessä kamppailussaan Jokerit kukisti Dinamo Riian 7-3 maanantaina. Sakari Manninen teki tehot 2+2 ja Sami Lepistö 0+4.

Vastaan perjantai-illan ottelussa asettuva Spartak on läntisessä konferenssissa kuudentena ja pelannut hyvän alkukauden. Tallinnaan joukkue saapuu voitettuaan kaksi edellistä peliään Dynamo Moskovaa ja Slovan Bratislavaa vastaan. Spartak on päästänyt kolmessa viime pelissään vain kuusi maalia.

Jokerit ja Spartak eivät ole tällä kaudella vielä kohdanneet. KHL-aikana joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat menneet helsinkiläisten eduksi 5-1. Viime kaudella Jokerit voitti Moskovassa 4-3 ja Helsingissä 5-1.

Illan otteluun on jäljellä enää noin 300 lippua, joten vain nopeimmat ehtivät mukaan. Liput voi ostaa Ticketmasterin verkkosivuilta tai paikan päältä hallilta. Synttäriviikonloppu jatkuu lauantaina bileillä Cat House -konserttisalissa ja päättyy sunnuntaina pelattavaan Severstal-otteluun.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
25 Pekka Jormakka – 16 Geoff Platt – 71 Nicklas Jensen
84 Max Wärn – 65 Sakari Manninen – 11 Steve Moses
41 Antti Pihlström – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila

3 Karl Stollery – 18 Sami Lepistö
44 Jesper Jensen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 7 Oliver Lauridsen

30 Ryan Zapolski (98 Janis Kalnins)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019