Vuorinen tyytyväinen draftin antiin

Pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen johti Jokereita KHL:n varaustilaisuudessa Pietarissa GM Jari Kurrin ollessa maajoukkueen mukana Minskissä valmistautumassa MM-kisoihin. Vuorinen oli tyytyväinen niihin pelaajiin, joita Jokerit sai omilta listoiltaan poimittua.

Millainen tunne jäi ensimmäisestä varaustilaisuudesta?

Erittäin positiivinen. Kaikki järjestelyt menivät hyvin ja saimme varattua hyvin pitkälti ne pelaajat, jotka halusimmekin varata.

Miten varaustilaisuuteen valmistauduttiin?

Meillä oli tarkat tiedot erityisesti pohjoismaisista pelaajista, joita lähdimme tavoittelemaan. Henkilökohtaisesti olen nähnyt useamman kerran pelejä jokaiselta pelaajalta, jotka varasimme. Toki käytimme myös seuran valmentajia sekä muita kontakteja varauslistamme suunnittelun apuna.

Millä perusteilla pelaajia haluttiin varata?

Tavoitteena oli saada sellaisia pelaajia, joissa olisi potentiaalia ja näkymää edustaa Jokereita tulevaisuudessa. Ensimmäinen vaihe on se, että pelaajien pitää lyödä itsensä läpi omassa seurassaan miesten tasolla. Kun on pystynyt tähän, seuraava luonnollinen askel voi olla siirtyminen KHL:ään Jokereiden paitaan.

Totta kai tiedostamme, että pelaajilla on lopullisena tavoitteena usein NHL. Jokaisen pelaajan kehitys on kuitenkin yksilöllistä ja myös reitit maailman huipulle ovat täten erilaisia. Siksi on hyvin mahdollista, että lahjakkaita nuoria suomalaisia pelaajia pelaa Jokereissa KHL:ää.

Mitä varaus käytännössä tarkoittaa ensi kaudelle?

Varatut pelaajat jatkavat omissa seuroissaan ja uskomme, että heillä kaikilla on hyvä paikka kehittyä tahoillaan. Tarkkailemme jokaista yksilöä ja seuraamme heidän kehittymistään tarkalla silmällä.

Onko KHL:n varaustilaisuus tarpeellinen?

Uskon näin, vaikkakin eurooppalainen urheilukulttuuri on hyvin erilainen kuin pohjoisamerikkalainen, jossa pelaajien varaaminen on ollut arkipäivää jo monen vuoden ajan. Jos löydämme oikeita palasia KHL:n varaustilaisuudessa, uskon siitä olevan paljon apua Jokereille tulevaisuudessa.