Voittoputki jo kuuteen peliin – ”Mennään samaa rataa eteenpäin”

Voittoputki kasvoi kuuden ottelun mittaiseksi, kun Jokerit kukisti lauantaina kotiyleisönsä edessä Barys Nur-Sultanin 3-2 voittomaalikilpailun jälkeen. Nicklas Jensen iski osumat varsinaisella peliajalla ja yhden rankkareissakin.

Jokerit – Barys Nur-Sultan vl. 3-2 (0-1, 2-1, 0-0, 0-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit tuli myrskyn lailla porteista lauantain kotiotteluunsa, muttei saanut ensimmäisten minuuttien paineen aikana maalia aikaan. Sen sijaan Barys kuittasi johdon itselleen nopeasti Nikita Mihailisin osumalla.

Tämän jälkeen helsinkiläisten tekeminen vaikeutui. Avauserässä saatiin aikaan laukauksia, mutta todellista hallintaa ei isänniltä enää nähty. Barys osoitti olevansa viekas vastustaja, joke pelihuumorin löytäessään pystyi aiheuttamaan Jokereille vaikeuksia.

Toisessa erässä erinomaisesti kannustanut kotiyleisö pääsi vihdoin juhlimaan maaleja. Nicklas Jensen tasoitti ylivoimalla 1-1:een ja teki heti perään 2-1-maalin. Molempiin osumiin syötön tarjoili Brian O’Neill. Jensenille maalit olivat kauden toinen ja kolmas miehen toisessa KHL-pelissä.

Johtoasemasta Jokerit ei päässyt kauan nauttimaan, sillä toiselle erätauolle mentiin tasatilanteessa. Barys sai onnistumisen ylivoimalla, joka on takunnut alkukaudesta. Maalin viimeisteli Matt Frattin.

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, joten edessä oli jatkoaika torstain tapaan. Helsinkiläiset selvittivät jatkoajalla alivoiman ja rankkareissa nähtiin jälleen kerran Janne Juvosen dominanssia. Torstaina maalivahti pysäytti viisi rankkaria, nyt riitti neljä, kun Jensen ja Jesse Joensuu viimeistelivät toisessa päässä.

-Lauantai ja 5000 henkeä katsomossa; oli kyllä makea pelata. Kolme kotipeliä tällä viikolla, kolme voittoa ja ihmiset ovat löytäneet hallille, päävalmentaja Lauri Marjamäki tunnelmoi.

-Peli oli vaikea. Vähän liikaa kokoonpano elää ja se näkyy tällä hetkellä pelissämme. Toisaalta toisessa erässä pelasimme erinomaisesti, vaikka vähän hölmöilimme lopussa. Jatkoajan alivoima oli erinomaisesti hoidettu ja rankkarit näyttävät kulkevan. Mennään samaa rataa eteenpäin, hän jatkoi.

Kuudes peräkkäinen voitto nosti Jokerit läntisessä konferenssissa kakkospaikalle tasapisteisiin ykkösenä olevan ja kaksi ottelua enemmän Dynamo Moskovan kanssa.

Jokerit jatkaa seuraavaksi kahden pelin vieraskiertueelle, jonka aikana kohdataan maanantaina Lokomotiv ja keskiviikkona Torpedo. Kotona pelataan jälleen ensi lauantaina, kun vastaan asettuu HK Sotshi. Liput otteluun ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla.