Voittoputkessa olevat joukkueet iskevät yhteen maanantaina klo 17.30

Jokerit saa maanantaina vieraakseen Lokomotiv Jaroslavlin, joka on helsinkiläisten tapaan ollut viime peleissään mainiossa vireessä. Kamppailu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 17.30.

Jokereiden voittoputki on neljän ottelun pituinen, kun viimeksi perjantaina kaatui Dinamo Riika luvuin 4-1. Lokomotiv taas pelasi viimeksi lauantaina ja otti 3-2-jatkoaikavoiton Dynamo Moskovasta. Joukkueen voittoputki on nyt kolmen pelin mittainen ja edellinen tappio tuli juuri Jokereita vastaan reilu viikko sitten Jaroslavlissa luvuin 2-3.

Helsinkiläisjoukkueen pelaajat viettivät lauantaina vapaapäivää ja sunnuntaina edessä olivat vapaaehtoiset harjoitukset Hartwall Arenassa. Jäällä nähtiin 19 pelaajaa, joten kaukalossa riitti vilinää. Edessä on iso viikko, sillä kotiotteluissa vastaan tulee Lokomotivin lisäksi TsSKA Moskova, minkä jälkeen suunnataan Siperiaan, jossa vastassa on Sibir lauantaina.

Saku Mäenalanen oli yksi pelaajista, joka saapui hallille harjoittelemaan sunnuntaina. Hän on löytänyt hyvän vireen Henrik Haapalan ja Eeli Tolvasen kanssa samassa ketjussa, eikä vapaaehtoisia treenejä ollut syytä jättää väliin siitäkään syystä, että hyökkääjän perhe on viikonlopun yli vierailulla Helsingissä.

-En kyllä muista, että olisin koskaan jättänyt väliin vapaaehtoisia jäitä. Treenaaminen maistuu aina. Saatiin vähän paikkoja auki tänään ja ollaan valmiita huomenna, Mäenalanen hymyili harjoitusten jälkeen.

Punakeltaiset lähtevät jatkamaan vahvaa virettään maanantaina, kun vieraaksi saapuu yksi sarjan parhaista joukkueista. Vielä edellisessä kohtaamisessa Lokomotivilta puuttui muutama avainpelaaja, mutta sittemmin kaikki parhaat pelaajat on saatu takaisin kaukaloon. Edessä on siis erinomainen testi ja kiivas taistelu, sillä viime kevään playoff-sarjakin on vielä hyvin muistissa molemmissa leireissä.

-Siellä on hyvä joukkue, pelitapa ja valmentaja. Tosissaan saadaan kamppailla, koska heiltä löytyy paljon vahvoja pakkeja ja taitavia hyökkääjiä. Ihan huippupeli pitää pelata, jos meinataan voittaa, Mäenalanen tiedosti.

Lokomotivin riveissä hyvässä vireessä on ollut toinen oululainen Atte Ohtamaa, joka on tehnyt kahdessa viime pelissä jatkoajalla voittomaalin joukkueelleen. Mäenalasella on yksinkertainen resepti, jolla ex-jokeripakkia pyritään hidastamaan. 

-Pistetään pari painavaa niittiä alkuun, niin pelihuumori lähtee pois, hän virnisti.

Jokerit voi lähteä maanantain otteluun luottaen omaan tekemiseensä, joka on tuottanut hyviä tuloksia alkukaudesta. Ketjuihin saattaa jälleen olla tulossa pieniä muutoksia, mutta niihin pelaajat ovat tottuneet.

-Meillä on hyvä rosteri ja aika laajalla rintamalla ollaan onnistuttu maalinteossa. Hyvin ollaan toteutettu joukkueen pelitapaa. Onnistumisten ja maalien kautta itseluottamus on noussut ja sitä trendiä halutaan jatkaa, Mäenalanen sanoi.

Jokereiden ja Lokomotivin välinen peli alkaa maanantaina siis poikkeuksellisesti jo klo 17.30. Liput hankit Ticketmasterin verkkokaupasta. Muistathan lukea poikkeusaikojen tapahtumaohjeistuksen ennen saapumistasi hallille.

Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021