Voitto lipesi käsistä - "Emme ansainneet pistettä enempää"

Jokerit vei peliä 30 minuuttia Torpedoa vastaan, mutta sitten punainen lanka katosi. Pisteputki kasvoi kahdeksaan peliin, mutta tappio jatkoajalla jätti kitkerän maun.

Jokerit – Torpedo Nizhni Novgorod ja. 3-4 (2-1, 1-0, 0-2, 0-1) (Tilastot KHL.ru)

Lauantai-ilta kotona alkoi vahvasti, kun Jokerit karkasi ensimmäisessä erässä 2-1-johtoon. Ensin osui Veli-Matti Savinainen kauden toisella osumallaan ja perään Brian O’Neill kauden seitsemännellään. Punakeltaiset olivat aggressiivisia ja pitivät aloitteet itsellään. Torpedo oli askeleen perässä, eikä tuntunut saavan hippaa.

Toisessa erässä Sami Lepistö vapautti John Normanin maalintekoon ja ruotsalainen sivalsi kauden toisen osumansa läpiajosta. Lepistölle syöttöpiste oli illan toinen ja Jokerit näytti marssivan vakuuttavasti kohti voittoa. Salakavalasti ote alkoi kuitenkin toisen erän toisella puoliskolla siirtyä vieraille. Jokereiden viisikko oli muutamaan otteeseen levällään ja Antti Niemi piti torjunnoillaan isännät kahden maalin johdossa.

Jokerit ei saanut rivejään kasaan kolmanteen erään, jonka loppupuoliskolla Torpedo kipusi tasoihin. Vieraat osuivat kahdesti ylivoimalla, joten helsinkiläisten viime peleissä hyvin toiminut alivoima joutui ottamaan nyt miinuksia kontolleen. Jatkoajalla ex-jokeripakki Chay Genoway alusti näyttävästi vieraiden voittomaalin ja kruunasi omiensa nousun.

Jokerit ei lauantaina pelannut lainkaan ylivoimaa. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella vastustajalle ei vihellytty lainkaan jäähyjä.

-Ensimmäiset 30 minuuttia laadukasta jääkiekkoa, mutta kun on noin laadukas vastustaja niin se ei riitä. Toisen erän loppu oli todella heikko meiltä ja annettiin pari läpiajoa. Kolmannessa saatiin vähän rivejä kasaan ja oli paikat lyödä 4-1:een, muttei onnistuttu siinä, päävalmentaja Lauri Marjamäki pureskeli.

-Kaksi pistettä piti ottaa, yksi otettiin. Ensimmäistä kertaa jäimme ilman ylivoimamahdollisuuksia ja olemme pelanneet sarjassa toiseksi vähiten ylivoimaa. Ehkä se kertoo oleellisen hyökkäyspelistämme tai jostain muusta. Tänään emme ansainneet kuin yhden pisteen, hän päätti.

Pelit jatkuvat tiistaina, kun 52-vuotisjsynttäriottelussa vieraana on Spartak Moskova. Taistelu jatkuu!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020