Voitto karkasi kolmannessa erässä – ”Matka jatkuu”

Jokerit oli kiinni voitossa ja jatkopaikassa kahden erän jälkeen läntisen konferenssin puolivälierien viidennessä pelissä. Lokomotiv Jaroslavl löysi kuitenkin maalijyvän viimeisen 20 minuutin aikana ja kavensi sarjan 2-3:een.

Jokerit – Lokomotiv Jaroslavl 2-4 (2-1, 0-0, 0-3) (Tilastot KHL.ru)
Jokerit johtaa sarjaa voitoin 3-2 (neljällä voitolla etenee jatkoon)

Maanantai-ilta kotiyleisön edessä sai vaikean alun, kun Lokomotiv otti johdon avauserässä. Jokerit oli kuitenkin kaukalossa parempi joukkue ja käänsi edun itselleen Antti Pihlströmin ja Jesse Joensuun osumilla. Lisääkin oli tarjolla, mutta ylimääräistä puristusta oli havaittavissa.

-Joukkue välittää paljon ja kaikki haluavat kovasti, jolloin viimeiset kiekolliset ratkaisut eivät aina ole rennon oloisia, päävalmentaja Lauri Marjamäki mietti kamppailun jälkeen.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, vaikka molemmat joukkueet saivat pelata ylivoimaa. Jokerit ei illan aikana onnistunut neljän ylivoiman aikana ja jäi nyt toista kertaa peräkkäin ilman maaleja erikoistilanteissa. Viimeistelyssä ei onnistunut myöskään Lokomotiv, joten helsinkiläisten alivoimapelaaminen oli jälleen mallikasta.

Kolmanteen erään lähdettiin Jokereiden 2-1-johdossa, mutta taivas synkkeni nopeasti. Jo 46 minuutin kohdalla vierailija oli painellut ohi, eivätkä isännät enää löytäneet parasta rytmiä peliinsä. Myös jäähyjä tuli vielä osumien päälle, mikä osaltaan vaikeutti kiriä. Lokomotiv teki neljännen maalin reilut kolme minuuttia ennen loppua.

Marjamäki suhtautui tappioon tyynesti ja katsoi jälleen nopeasti eteenpäin. Keskiviikkona Jokereilla on uusi paikka katkaista sarja Jaroslavlissa kuudennessa ottelussa.

-Matka jatkuu ja neljä voittoa tarvitaan. On ihan sama, missä järjestyksessä ne ottaa. Tänään parannettiin puolustuspelaamista ja koitetaan siitä tehdä pieniä parannuskohteita vielä seuraavaankin peliin, päävalmentaja totesi.

Kuuden ottelu alkaa keskiviikkona klo 18.00 Suomen aikaa.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020