Voitokas itsenäisyyspäivän ilta – ”Tosi tasapainoinen esitys”

Alex Grant ja Otto Leskinen vastasivat maaleista ja Janne Juvonen torjui 18 kertaa, kun Jokerit nappasi 2-0-voiton Amur Habarovskista itsenäisyyspäivän kotiottelussaan. Valmennusjohto kehui erityisesti joukkueen kärsivällisyyttä vähämaalisessa ottelussa.

Jokerit – Amur Habarovsk 2-0 (1-0, 0-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit oli itsenäisyyspäivän ottelussa päällikkönä kaukalossa. Maalinteko oli kuitenkin vaikeaa tiivistä Amurin puolustusta vastaan. Vieraat olivat kolmessa edellisessä kamppailussaan päästäneet ainoastaan kaksi kiekkoa omiin. Jokereilla oli täysi työ saada murrettua habarovskilaisten takalinjat.

Alex Grant onnistui siirretyn rangaistuksen aikana viemään isännät johtoon avauserän lopussa. Erinomaisen maskin maalin edessä teki Hannes Björninen, joka sai osumaan syöttöpisteen Markus Hännikäisen ohella. Grantille maali oli kauden viides.

Toisessa erässä Jokerit jatkoi hallintaansa ja pyöritteli pidemmän vaihtomatkan turvin muutaman kunnon rallin vieraiden päädyssä. Amur taisteli sitkeästi, vaikka etenkin puolustajien jaloissa pitkät vaihdot alkoivat varmasti tuntua.

Päätöserässä Jokerit piti langat käsissään ja hallitsi edelleen kiekkoa valtaosan ajasta. Amur sai enemmän laukauksia perille kuin ottelun alkupuolella, mutta Janne Juvonen hoiti tehtävänsä moitteetta. Jokerivahti nappasi kauden kolmannen nollapelinsä 18 torjunnalla.

Illan ratkaisu nähtiin kolmannen erän lopussa, kun Otto Leskinen sivalsi siniviivalta 2-0-maalin. Se oli puolustajalle kauden kolmas osuma. 

-Ensimmäisten kymmenen minuutin aikana nähtiin, miksi Amur oli voittanut kolme edellistä peliään ja päästänyt vain kaksi maalia. Erittäin luisteluvoimainen joukkue oli vastassa, sanoi päävalmentaja Lauri Marjamäki.

-Ensimmäisen erän toisesta puoliskosta eteenpäin otettiin homma hyvin hanskaan. Tykkäsin paljon, että pysyimme kärsivällisinä, vaikkemme saaneet maaleja. Pelasimme tosi kurinalaisesti ja olimme vain kerran alivoimalla. Tosi tasapainoinen esitys joukkueelta, hän kiitteli.

Voitolla punakeltaiset pysyivät läntisen konferenssin piikkipaikalla.

Jokerit suuntaa seuraavaksi vieraskaukaloihin. Keskiviikkona pelataan Tsherepovetsissa, jossa vastaan asettuu huimassa vireessä ollut Severstal.