Voitokas avaus!

Jokerit kukisti Admiral Vladivostokin lukemin 5-2 Tikkurilassa torstaina. Tomi Mäki ja Steve Moses tekivät kaksi maalia mieheen.

Päävalmentaja Westerlundin kommentit ottelusta:

Ottelun avauserä oli kauden ensimmäisten pelien tapaan todella vauhdikas, kun joukkueet päästelivät pihalle suurimpia paineita pitkän kesän jäljiltä. Admiral oli tosin jo tiistaina pelannut Pajulahdessa ottelun, mutta aivan kaikki joukkueen parhaat pelaajat eivät siinä esiintyneet.

Jokereilta alku ei ollut paras mahdollinen, vaikka Tomi Mäki aiheutti kahdella painavalla taklauksellaan vieraiden puolustuksessa pientä hämmennystä. Myös yleisö pääsi ikijokerin niittien myötä paremmin mukaan ja täysi Trio Areenan halli pitikin meteliä kiitettävästi yllä.

Kotijoukkue tuhri avauserässä ylivoimapelin, mutta Admiral ei ensimmäistään jättänyt hyödyntämättä. Oskari Korpikarin jäähy ehti hädin tuskin alkaa, kun puolustaja Ilja Davidovin laukaus painui pomppujen kautta Henrik Karlssonin selän taakse.

Admiral oli hiukan niskan päällä erän edetessä ja Karlsson tekikin muutaman tärkeän torjunnan loppupuoliskolla. Ennen erätaukoa Steve Mosesin maaginen hetki kuitenkin toi Jokerit tasoihin, kun amerikkalaishyökkääjä purjehti laidalta sisään ja luuti kiekon rystyltä Venäjän nuorten maajoukkuevahti Ivan Nalimovin selän taakse.

Toisen erän alkuun Jokerit sai hyvän otteen. Pirteästi esiintynyt kolmosketju loi paineen viiden minuutin kohdalla Admiralin päätyyn ja lopulta Petr Koukal löysi Tomi Mäen keskisektorista. Laitahyökkääjän veto lähti terävästi ja yllätti Nalimovin.

Kanadalaispuolustaja Daine Todd oli yksi niistä uusista jokeripelaajista, joista ei monella ollut ennen ensimmäistä peliä suurta käsitystä. Torstaina hän esiintyi edukseen ja teki hyvän ensivaikutelman. Kun Admiral oli tullut toisen erän puolivälin jälkeen 2-2-tasoihin, Todd tarjoili seuraavassa vaihdossa Jere Salliselle loistopaikan 3-2-maaliin. Sitä laitahyökkääjä ei jättänyt käyttämättä, vaan laukoi voimalla kotijoukkueen jälleen johtoon. Toddille syöttöpinna oli illan toinen kaikkiaan kolmesta.

Yksi pelin ratkaisukohdista oli toisen viimeinen ja kolmannen ensimmäinen minuutti. Jokerit pelasi kahden miehen alivoimalla, mutta hoiti sen tyylikkäästi. Karlsson torjui laukaukset varmasti, eikä päästänyt irtokiekkoja eteensä.

Jokerit sai hengitystilaa kolmannen erän neljännellä minuutilla, kun Mäki osui jälleen. Tommi Huhtala piti kiekkoa erinomaisesti, kiersi maalin ja tarjoili ensin Koukalille maalipaikan, jonka jälkeen Mäki luuti irtokiekon sisään.

Kaiken kaikkiaan avausottelu oli Jokereilta varsin jämäkkä suoritus. Yksittäisiä virheitä tuli molemmille joukkueille, mutta kahden maalin johtoasemassa isäntien johto ei ollut enää uhattuna. Sen verran varmasti joukkue pelasi tiiviinä yksikkönä.

Harjoituspelit jatkuvat tiistaina Turussa TPS:n vieraana.

Jokerit – Admiral Vladivostok 5-2 (1-1, 2-1, 2-0)
8.01 Ilja Davidov (Jegor Kozhokin, Vjatsheslav Ushenin) yv. 0-1
19.21 Steve Moses (Daine Todd, Ville Lajunen) 1-1
25.59 Tomi Mäki (Petr Koukal, Tommi Huhtala) 2-1
33.42 Aleksei Ugarov av. 2-2
34.57 Jere Sallinen (Todd, Riku Hahl) 3-2
43.14 Mäki (Koukal, Huhtala) 4-2
58.19 Moses (Niko Kapanen, Todd) yv. 5-2

Maalivahtien torjunnat:
Henrik Karlsson J 10+10+5=25, Riku Helenius J 0+1+0=1
Ivan Nalimov A 11+6+10=27

Rangaistukset: Jokerit 5x2min, Admiral 4x2min

Tuomarit: Lassi Heikkinen, Juha Räsänen (Janne Kellokoski, Iikka Kiilunen)

Yleisömäärä: 2014

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019