Virheet maksoivat päätöserässä

Jokerit johti kahden erän jälkeen Sibir Novosibirskiä vastaan Valkeakoskella, mutta virheet kostautuivat päätöserässä ja johtivat 2-4-tappioon.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokerit vei avauserän alkua mielin määrin ja onnistui maalinteossa viiden minuutin jälkeen. Ylivoimalla Nicklas Jensen vapautti Brian O’Neillin b-pisteiden välistä ja amerikkalainen laukoi harjoituskauden avausmaalinsa. 

Helsinkiläiset olivat huomattavasti terävämpiä ensimmäisen 20-minuuttisen aikana ja Sibirin maalivahti Danny Taylor sai huhkia 14 torjunnan verran tolppien välissä. Molemmat joukkueet eivät varmasti olleet tuoreimmillaan raskaan leirityksen keskellä, mutta pienessä kaukalossa Jokerit näytti luistelevan jalat alta isänniltä.

Toisessa erässä Jokerit joutui jäähyvaikeuksiin ja peli tasoittui. Janis Kalnins pelasi mainiosti debyytissään ja selvitti muutaman kiperän tilanteen. Kuitenkin erän loppupuolella Jokereiden tasapaino petti karvaustilanteessa ja Gleb Zirianov pääsi läpiajosta tasoittamaan kamppailun.

Venäläisjoukkueen ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, kun Jokerit osui toistamiseen ylivoimalla. Nyt oli Nicklas Jensenin vuoro viimeistellä, kun Sami Lepistön vedosta tullut irtokiekko päätyi tanskalaisen lapaan ja siitä ylänurkkaan. Myös Jensenille osuma oli harjoituskauden ensimmäinen.

Kolmannessa erässä Jokereilla oli ylivoimalla mahdollisuutensa panna peli pakettiin, mutta niin ei käynyt. Sen sijaan joukkue teki muutaman isomman luokan virheen, joista Sibir pääsi rokottamaan armotta. Venäläisryhmän kultapoika oli Enver Lisin, joka viimeisteli peräti kolme maalia päätöserässä. Näin siperialaisjoukkue marssi vahvan lopun ansiosta voittoon.

Seuraava harjoituskauden koitos pelataan ensi viikon torstaina. Tikkurilassa vastassa on SKA Pietari.

Sibir Novosibirsk – Jokerit 4-2 (0-1, 1-1, 3-0)
05.43 Brian O’Neill (Nicklas Jensen, Geoff Platt) yv. 0-1
36.50 Gleb Zirianov (Ilja Morozov) 1-1
38.56 N. Jensen (Sami Lepistö, O’Neill) yv. 1-2
46.46 Enver Lisin 2-2
53.37 Lisin (Maksim Ignatovitsh) 3-2
55.52 Lisin (Aleksandr Sharov, Corey Emmerton 4-2

Maalivahdit:
Danny Taylor S 14+12+8=34
Janis Kalnins J 7+8+4=19

Rangaistukset:
Sibir: 5x2min
Jokerit: 4x2min + N. Jensen 10min

Yleisöä: 925

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021