Vire kesti myös viime kevään peikon – ”Sitoutunutta jääkiekkoa kauttaaltaan”

Lokomotiv kaatui kotikaukalossa luvuin 2-0 vakuuttavan suorituksen päätteeksi. Jokerit on yltynyt mainioon vireeseen etenkin kahdessa viime ottelussaan, joissa viisikkopeli on ollut äärimmäisen tiivistä.

Jokerit – Lokomotiv Jaroslavl 2-0 (1-0, 0-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

-Jokerit oli tänään todella hyvä alusta loppuun. Vahva joukkuesuoritus ja ehkä numerot jopa mairittelevat (vastustajaa). Oltiin selkeästi parempia tänään, päävalmentaja Lauri Marjamäki suitsutti omiaan.

-Tehtiin paljon voittavia asioita: voitettiin aloituksia, hyviä laukausten peittämisiä, sitoutunutta jääkiekkoa kauttaaltaan. Maalivahtivalmentajakin (Markus Ketterer) sanoi, että melkein täydellinen joukkuesuoritus (Anders) Lindbäckin edessä, Marjamäki jatkoi.

Helsinkiläisjoukkue otti johdon avauserässä Petteri Lindbohmin huikean oivalluksen seurauksena. Puolustaja laukoi kiekon päätylaudan kautta suoraan maalin edessä odottaneelle John Normanille, jolla oli helppo tehtävä tällätä 1-0-osuma. Se oli ruotsalaiselle kauden ensimmäinen maali.

Jokerit otti jo lauantaina Avangardin vieraana harppauksen eteenpäin puolustuspelaamisessaan, sillä viime kauden mestari sai maalia kohti ainoastaan 21 laukausta. Nyt pantiin vielä paremmaksi, sillä Lokomotiv laukoi vain 12 kertaa kohti Anders Lindbäckiä. Ruotsalainen nappasi kaikki kiinni ja otti KHL-uransa neljännen nollapelin.

Punakeltaisten peliä oli mukava katsella, sillä viisikot pysyivät tiiviinä ja kaksinkamppailuista tultiin pääasiassa ulos voittajina. Huomioitava on myös, että kamppailutilanteissa omien tuki oli aina lähellä. Lokomotiv ei päässyt luomaan ylivoimahyökkäyksiä tai yllättämään Jokereita muutenkaan housut kintussa.

Helpolla Jokerit ei kuitenkaan voittoaan saanut. Siitä piti huolen Lokomotivin loistava maalivahti Eddie Pasquale, joka pysäytti 26 laukausta. Joukossa oli muutama todella herkullinen koppi, jossa jokeripelaajat jo hetken luulivat maalin varmuudella syntyvän.

-Pasquale on mielestäni sarjan paras maalivahti ja osoittanut sen jo monen vuoden ajan. Tänäänkin hän oli erinomainen, Marjamäki kehui.

-Hän on tosi hyvä mailapelissäkin. Vähän kyllä parannettiin pelin edetessä, että saatiin pistettyä kiekkoja parempiin paikkoihin, eikä suoraan hänelle, päävalmentaja huomioi.

Ottelun lopullinen niitti nähtiin viimeisten sekuntien aikana, kun Jesse Joensuu sivalsi kauden avausosumansa tyhjään verkkoon. Näin varmistui Jokereiden neljäs peräkkäinen voitto ja sijoitus läntisessä konferenssissa on kuuden kamppailun jälkeen kolmas. Edellä ovat ainoastaan moskovalaisjoukkueet Dynamo ja Spartak.

Kotipelejä jatketaan torstaina, kun vieraaksi saapuu Torpedo Nizhni Novgorod. Viikko myös päätetään kotona Barys Nur-Sultania vastaan.

 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022