Viisi pelaajaa jatkosopimuksiin, Korpikari ja Sillanpää sisään

Jokerit on tehnyt jatkosopimukset Jani Ridan, Tomi Mäen, Riku Hahlin, Semir Ben-Amorin ja Niko Peltolan kanssa. Joukkueeseen liittyvät uusina niminä Oskari Korpikari ja Severi Sillanpää.

Rita, 32, on pelannut Jokereissa kaikkien aikojen eniten Liigan runkosarjaotteluita (527). Hän on edustanut seuraa juniorivuosista lähtien ja saavuttanut Liigassa Jokereiden paidassa kaksi hopeaa (2000 ja -07) ja yhden pronssin (2012). Hyökkääjä on pelannut urallaan 66 NHL-ottelua ja ollut kahdesti mukana MM-kisoissa. Keväällä 2006 Rita voitti Leijonissa MM-pronssia.

Mäki, 30, on Jokereiden oma kasvatti, joka on edustanut Suomessa pääsarjatasolla vain yhtä seuraa. Yhteensä hyökkääjä on pelannut Jokereissa 459 runkosarjaottelua. Mäki on saavuttanut seurassa Liigan hopeaa 2005 ja pronssia 2012. Viime kausina hyökkääjä on toiminut joukkueessa varakapteenina. Kausilla 2005-08 Mäki pelasi Pohjois-Amerikassa Calgary Flamesin oranigaatiossa.

Hahl, 33, saapui Jokereihin kaudeksi 2011-12 pitkän ulkomaankierroksen jälkeen ja toiminut tästä asti joukkueen varakapteenina. Keskushyökkääjä on pelannut urallaan kotimaassa kasvattajaseurassaan HPK:ssa sekä ulkomailla Colorado Avalanchen organisaatiossa sekä niin Ruotsin kuin Sveitsin pääsarjoissa. Maajoukkueessa Hahl on saavuttanut maailmancupin kakkostilan 2004 sekä MM-pronssia 2006 ja -08.

Ben-Amor, 31, on edustanut Jokereita kaudesta 2009-10 lähtien. Laitahyökkääjä on pelannut seurassa yhteensä 159 runkosarjaottelua. Ben-Amor on pelannut urallaan Liigaa myös Bluesissa, Ässissä ja Lukossa.

Peltola, 23, pelasi kuluneen kauden loppupuoliskon Jokereissa saavuttuaan seuraan Ilveksestä lainapestillä joulukuussa. Yhteensä hänellä on alla 188 Liigan runkosarjaottelua.

-Tämä Jokereissa jatkava viisikko tuo jatkuvuutta joukkueeseen uudessa sarjassa. He ovat erinomaisia joukkuepelaajia ja urheilijoita, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

-Rita ja Mäki ovat seuraikoneita, jotka ovat pelanneet myös ulkomailla. Hahlilta löytyy rutkasti kansainvälistä kokemusta ja hän on varakapteenina ollut yksi joukkueen tärkeimmistä johtajista viime vuosina, Kurri jatkaa.

Korpikari, 30, on pelannut kaksi viime kautta Lahden Pelicansissa ja edustanut urallaan ennen tätä myös Bluesia ja Kärppiä Liigassa. Yhteensä hänellä on alla 506 runkosarjaottelua. Puolustaja on voittanut neljä Liiga-mestaruutta oululaisseurassa ja saavuttanut kolmesti hopeaa (kaksi Kärpissä, yksi Bluesissa) sekä kertaalleen pronssia. Korpikari teki maajoukkuedebyyttinsä kaudella 2011-12 ja kuuluu myös tällä hetkellä Leijonien MM-leiriryhmään.

-Korpikari tuo kovuutta ja jämäkkyyttä takalinjoillemme. Hän on menestynyt urallaan seuroissa, joissa on pelannut, ja on omassa, puolustavan puolustajan roolissaan kansainvälistä tasoa, Kurri sanoo.

Sillanpää, 26, on Porin Ässien kasvatti ja edustanut seuraa koko tähänastisen uransa. Keskushyökkääjä on pelannut yhteensä 320 Liigan runkosarjaottelua ja ollut mukana Ässien kokoonpanossa jokaisessa pelissä neljän viime kauden aikana. Hän voitti porilaisseuran paidassa Liiga-mestaruuden kaudella 2012-13.

-Sillanpää on erittäin urheilullinen ja tunnollinen jääkiekkoilija, jossa näemme potentiaalia kahden suunnan sentteriksi KHL:ssä. Uskomme, että uudessa ympäristössä hän saa itsestään vielä aiempaakin enemmän irti, Kurri toteaa.

Ridan, Mäen, Hahlin ja Ben-Amorin sopimukset ovat vuoden mittaisia, Peltolan, Korpikarin ja Sillanpään taas kahden vuoden pituisia.