Viisi jokeripelaajaa Leijoniin kotiturnaukseen

Sami Lepistö, Eeli Tolvanen, Antti Pihlström, Mika Niemi ja Marko Anttila on valittu Leijonien miehistöön marraskuun Karjala-turnaukseen, joka pelataan Hartwall Arenassa.

Leijonat aloittaa valmistautumisensa helmikuussa pelattaviin olympialaisiin kotiturnauksessa 9.-12. marraskuuta. Jokerit on edustetuin seura viidellä pelaajalla. Heistä Lepistö ja Pihlström ovat kokeneita arvokisakävijöitä, kun taas Tolvanen tekee A-maajoukkuedebyyttinsä.

Lepistö, 33, on pelannut urallaan 60 maaottelua tehoin 4+21=25. Hän on voittanut MM-kultaa 2011 sekä olympiapronssia niin 2010 kuin 2014. Jokerikasvatin alkukausi helsinkilässeurassa on ollut vahva: Lepistö on tehnyt 23 pelissä 2+12=14 tehopistettä, joilla hän on joukkueen sisäisessä pistepörssissä viidentenä.

Pihlströmillä, 33, on vyöllä tasan sata A-maaottelua (18+8=26) ja hän on niin ikään maailmanmestari keväältä 2011 sekä olympiapronssimitalisti Sotshin kisoista 2014. Toista kauttaan Jokereissa pelaava hyökkääjä on tällä kaudella tehnyt 22 ottelussa 4+4=8 pistettä.

Anttila, 32, on pelannut maajoukkueessa 31 ottelua tehoin 1+6=7 ja edustanut Suomea kertaalleen MM-kisoissa keväällä 2013. Isokokoinen hyökkääjä on raatanut Pihlströmin tavoin erinomaisesti Jokereiden nelosketjussa alkukaudesta ja kasannut 22 pelissä tehot 5+6=11.

Niemi, 29, on pelannut urallaan seitsemän maaottelua ja tehnyt niissä kaksi maalia. Hänellä ei ole toistaiseksi arvokisakokemusta aikuisten tai junioritasolla. Vahvan alkukauden pelannut sentteri on tehnyt 21 pelissä 3+5=8 pistettä ja ollut tärkeä palanen joukkueen alivoimapeliä, aivan kuten Anttila ja Pihlström.

Tolvanen, 18, tekee Karjala-turnauksessa debyyttinsä Leijonissa. Hyökkääjällä on pitkä tausta juniorimaajoukkueista ja kruununa alle 18-vuotiaiden MM-kulta keväältä 2016. Tolvanen pelaa ensimmäistä kauttaan miesten sarjoissa ja on Jokereiden tehokkain pelaaja 23 ottelun pistein 13+10=23. Tolvanen on alkukaudesta valittu kertaalleen KHL:n viiko parhaaksi hyökkääjäksi, viidesti viikon tulokkaaksi sekä kertaalleen kuukauden tulokkaaksi.

Suomi kohtaa Karjala-turnauksessa Venäjän, Ruotsin ja Kanadan. Kaikki Leijonien ottelut pelataan Hartwall Arenassa.

Karjala-turnauksessa Ruotsin riveissä pelaa hyökkääjä John Norman. Maajoukkuetauolla maitaan edustavat myös Jokereiden kaikki neljä amerikkalaispelaajaa. Matt Gilroy, Mike Lundin, Brian O’Neill ja Ryan Zapolski pelaavat Yhdysvaltain paidassa Deutschland Cupissa. Myös Tanskan maajoukkue pelaa tauolla Itävallassa, mutta Jokereiden KHL-joukkueen nelikko Jesper B. Jensen, Nicklas Jensen, Oliver Lauridsen ja Peter Regin jättävät turnauksen väliin.

 

 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021