Viimeinen peli ennen taukoa – tässä kokoonpano

Jokerit kohtaa Dinamo Minskin vieraskaukalossa viimeisessä pelissään ennen ensi viikon maajoukkuetaukoa. Helsinkiläisten kokoonpano on vajaa, sillä sairaustapausten vuoksi usea pelaaja on sivussa.

Kolmen pelin vieraskiertue alkoi keskiviikkona Tsherepovetsista, josta Jokerit haki 4-3-jatkoaikavoiton. Perään tuli perjantaina Moskovassa 0-2-tappio Spartakille. Helsinkiläisjoukkue on läntisessä konferenssissa edelleen kärjessä yhden pisteen erolla yhden ottelun vähemmän pelanneeseen SKA Pietariin nähden.

Jokerit saa tämän päivän peliin jalkeille kolme täyttä ketjua ja kolme pakkiparia. Sairastumisten takia sivussa ovat Brian O’Neill ja Otto Leskinen sekä jo keskiviikon pelin väliin jättäneet Hannes Björninen, Alex Grant, Jesse Joensuu ja Julius Junttila. Loukkaantuneina ovat Jordan Schroeder ja Henrik Haapala.

Kiekko-Vantaan riveissä alkukauden pelanneet Tommi Laakso ja Niko Mikkola ovat tänään Jokereiden kokoonpanossa. Laakso teki KHL-debyyttinsä keskiviikkona ja esiintyi edukseen. Puolustaja Mikkola on merkattu kokoonpanoon hyökkääjäksi, kun taas Niklas Friman palaa viime ottelun hyökkääjän paikalta tutulle pakin tontille. Maalilla jatkaa Anders Lindbäck.

Dinamo Minsk on läntisessä konferenssissa yhdeksäntenä. Vahvan alun jälkeen joukkueen vire on viime viikkoina ollut mollivoittoinen. Edellisestä 19 pelistä Dinamo on voittanut ainoastaan neljä. Perjantaina tuli kotona tappio Torpedolle lukemin 1-2.

Jokerit ja Dinamo ovat kohdanneet KHL:ssä kaikkiaan 24 kertaa. Voitot ovat helsinkiläisten eduksi 13-11.

Tämän päivän ottelu alkaa klo 16.10 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta.

Jokereiden kokoonpano:

71 Nicklas Jensen – 11 Kalle Kossila – 81 Iiro Pakarinen (A)
48 Henri Ikonen – 37 John Norman – 77 Teemu Turunen
33 Markus Hännikäinen – 19 Veli-Matti Savinainen – 12 Marko Anttila (C)
63 Tommi Laakso – 34 Niko Mikkola

40 Petteri Lindbohm (A) – 52 Philip Holm
90 David Sklenicka – 41 Vitali Menshikov
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman

39 Anders Lindbäck (30 Janne Juvonen)