Viikko alkoi voitolla - "Flow'ta pitää varjella"

Pudotuspeleihin kotietunsa ja runkosarjassa neljännen sijansa varmistanut Jokerit kukisti maanantai-iltana Spartak Moskovan kotikaukalossa maalein 5–4 (2–1, 1–2, 2–1).

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokerit - Spartak Moskova 5-4 (2-1, 1-2, 2-1) (Tilastot KHL.ru)

Kolme edellistä otteluaan hävinnyt Jokerit ja kuudesta edellisestä kamppailustaan ennen Helsingin vierailuaan viisi hävinnyt Spartak iskivät yhteen kuumassa ja vauhdikkaassa kamppailussa. Jokerit palasi lähes kuukauden tauon jälkeen kotikaukaloon raikkaalla jalalla. Helsinkiläiset aloittivat vahvasti ja hallitsivat ottelua suurimman osan ajasta. 

Kotijoukkue teki kuitenkin illasta vaikean kuluttamalla runsaasti jäähypenkkiä. Jokereiden alivoima taisteli kuitenkin päätöserän ratkaisuhetkillä upeasti. Muun muassa tehot 0+2 iskenyt Jesse Joensuu ruoski itseään päätöserän jäähystä. 

– Otin tyhmän jäähyn loppuun ja pilasin sillä peliä. Omalla uralla on jotenkin sellainen tapa, että niitä tyhmiä jäähyjä tuollaisissa tilanteissa tulee. En tiedä kuinka vanhaksi pitää tulla, että niistä pääsisi eroon. Itsellä kahdessa viimeisessä runkosarjapelissä tavoitteena on, että en ota yhtään hyökkäyspään jäähyä, Joensuu sivalsi. 

Jokerit raapi kovan työnteon kautta 5–4-kotivoiton ja katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa. 

– Oli tärkeää päästä takaisin voittojen tielle. Otimme liikaa jäähyjä, mutta alivoima toimi hyvin ja Janis otti isot kopit maalissa. Se ratkaisi ottelun tänään, Brian O´Neill kertoi. 

Pirteän ottelun Pekka Jormakan ja 200. runkosarjaottelunsa KHL:ssä pelanneen kapteeni Peter Reginin rinnalla pelannut Joensuu näki Jokereiden pelissä vielä paljon parannettavaa. 

– Aika paljon on vielä tekemistä, mutta onneksi voitimme. Silloin kun meillä on hyvä flow päällä, niin meidän täytyy varjella sitä. Emme voi ottaa tuollaista määrää jäähyjä ja päästää vastustajaa mukaan sitä kautta. Kaikkien pitää olla samalla sivulla ja nopeammin pitää päästä omista eteenpäin, Joensuu pohti.

Jokereilta maaliverkkoa heiluttivat Viktor Lööv (1+0), Sami Lepistö (1+1), Nicklas Jensen (1+1), Steve Moses (1+0) ja voittomaalin alivoimalla peippaillut O´Neill. 

Taitava jenkkilaituri O´Neill saalisti tehot 1+1. Upean voitto-osuman lisäksi juonikas pelintekijä antoi upean syötön Sami Lepistön 2–1-johtomaaliin avauserässä. Jokerien paras pistemies on enää kahden pisteen päässä Steve Mosesin nimissä olevasta seuran KHL-ajan piste-ennätyksestä. 

– Steve teki sen ennätyksen 60 ottelussa, kun taas nyt pelataan 62 kamppailua. Se on siis vähän eri juttu. Stevenin ennätys on huikea suoritus, O´Neill kommentoi. 

Läntisessä konferenssissa pudotuspelipaikan jo varmistaneen Spartakin maaleista vastasivat kanadalaissentteri Ben Maxwell, Artjom Fjodorov ja kahdesti osunut tshekkihyökkääjä Robin Hanzl. 

Jokereiden tolppien välissä Janis Kalnins oli ratkaisevilla hetkillä jälleen mies paikallaan. Avauserässä latvialaisvahti pysäytti Anton Zlobinin läpiajon ja päätöserän jäähysuman aikana koppi tarttui myös mallikkaasti. 

Jokereiden osalta runkosarjan viimeinen viikko jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Slovan Bratislavaa vastaan. 

– On tärkeää, että pelaamme oikealla tavalla kahdessa jäljellä olevassa runkosarjaottelussa. Meidän pitää puolustaa hyvin ja valmistautua pelaamaan pudotuspelilätkää. Meidän ei tarvitse murehtia tuloksesta, vaan keskittyä pelaamaan pelitavan mukaisesti, O´Neill päätti.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019