Vieraspelit jatkuvat Riiassa – ”Kaunista jääkiekkoa tuskin nähdään”

Maajoukkuetauko päättyy Jokereiden osalta jo maanantaina, kun joukkue kohtaa Dinamo Riian vieraskaukalossa. Janis Kalnins tietää, millainen testi helsinkiläisillä on edessä Latvian pääkaupungissa.

Jokerit palasi neljän pelin vieraskiertueelta Suomeen maanantaina ja joukkue harjoitteli vielä tiistaina Hartwall Arenassa. Tämän jälkeen edessä oli muutama vapaapäivä ennen kuin pelaajat palasivat harjoituksiin sunnuntaina. Moni käytti lepohetken hyväkseen ja matkasi Euroopan kulttuurikohteisiin, kun taas Kalnins suuntasi tyttöystävänsä ja koiransa kanssa Pirkanmaalle.

-Oli todella virkistävää päästä pois kaupungista. Rakastan tämän maan luontoa. Rauhoituimme ja rentouduimme mökissä järven rannalla. Kävimme koiramme kanssa lenkillä ja saunoimme, Kalnins hymyili.

-Muutaman päivän jälkeen kaikki ovat takaisin täällä täynnä energiaa ja innolla jatkamassa hommia. Vaikka jääkiekkoa ei vapailla ajatellutkaan, niin hallia ja tätä porukkaa tulee aika nopeasti ikävä. Edessä on hauska reissu, latvialaisvahti jatkoi.

Jokerit kohtaa maanantaina Dinamon, keskiviikkona Dynamo Moskovan ja perjantaina SKA Pietarin runkosarjan viimeisissä vieraspeleissään. Heti ensimmäinen mittari on erinomainen, sillä Dinamo on vain kahden pisteen päässä playoff-paikasta. Latvialaisryhmän kohtalo on heidän omissa käsissään ja joukkue tulee varmasti kotikaukaloonsa täynnä tulta ja tappuraa. Dinamo ei ole pelannut pudotuspeleissä neljällä viime kaudella.

-Heidän pitää pelata kovaa, koska heillä ei ole mitään muuta vaihtoehtoa. En usko, että huomenna nähdään kovin kaunista jääkiekkoa, sillä Dinamo osaa tylsyttää vastustajien pelaamista aggressiivisella oman alueen ja keskustan puolustamisella aika tehokkaasti. Sillä tavalla he ovat menestyneet kauden toisella puoliskolla, Kalnins kertoi.

Oman joukkueensa tekemiseen hän oli tyytyväinen edellisellä vieraskiertueella, josta Jokerit haki kuusi pistettä kahdeksasta mahdollisesta. Kalnins torjui nollapelin viimeisessä kamppailussa Tsheljabinskissä nappaamalla 17 koppia ja oli tyytyväinen neljän ottelun kokonaisuuteen.

-Pelasimme todella hyvin, se oli kauttaaltaan vakuuttavaa vieraspelaamista. Yksi erä oli huono, mutta se oli vain yksi erä. Tuollaisen reissun jälkeen on hyvä jatkaa nyt työntekoa ja taistelua tärkeistä pisteistä, koska niitä tarvitsemme edelleen. Joukkue näyttää hyvältä ja minulla on iso luottamus tekemiseemme.

Kolmatta kauttaan KHL:ssä pelaava Kalnins ei Dinamossa päässyt kokemaan playoff-pelejä, mutta nyt sellaiset ovat edessä jokeripaidassa. Ensimmäisenä latvialaismaalivahtina 20 voiton rajan yhdellä kaudella KHL:ssä rikkonut torjuja odottaa tulevaa suurella innolla. Kevään huipennukseen ei ole enää pitkä aika, sillä runkosarjaa on jäljellä kuusi ottelua.

-Siitä tulee ihan mahtavaa. Kahtena vuotena en pudotuspeleihin päässyt ja nyt edessä ovat urani tähän asti kovimmat pelit. Olen valmis lyömään kaiken likoon ja pitämään hauskaa, hän sanoi iso hymy huulillaan.

Jokereiden ja Dinamo Riian välinen ottelu alkaa maanantaina klo 19.30. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020