Vieraskiertueelta liki maksimisaalis - "Pitää olla tyytyväinen"

Jokerit pelasi vakuuttavasti myös pitkän vieraskiertueen päätöspelissään, kun Barys Nur-Sultan kaatui luvuin 4-1. Nicklas Jensen teki kaksi osumaa, Kalle Kossila ja Marko Anttila yhden mieheen. Helsinkiläisten voittoputki kasvoi kolmeen ja pisteputki kuuteen peliin.

Barys Nur-Sultan - Jokerit 1-4 (0-2, 0-1, 1-1) (Tilastot KHL.ru)

-Kauttaaltaan tämä oli tasapainoinen esitys. Neljäs peli pitkällä vieraskiertueella, jolta otimme seitsemän pistettä. Pitää olla tyytyväinen joukkueen suoritukseen, päävalmentaja Lauri Marjamäki kehui omiaan.

Jo ensimmäisessä erässä tempo kaukalossa yltyi hurjaksi, kun maaleja haettiin molemmissa päissä. Maalivahdeilla ei tästä huolimatta liikaa töitä ollut, sillä sekä Anders Lindbäck että Joni Ortio selvisivät viidellä torjunnalla. Tehokkuudessa sen sijaan oli eroa vieraiden eduksi.

Jokerit alkoi hallita peliä avauserän lopussa ja Kalle Kossilan kauden viidennellä osumalla punakeltaiset ottivat johdon. Vielä aivan erän viimeisillä sekunneilla Nicklas Jensen laukoi kauden kymmenennellä maalillaan vieraat 2-0 edelle.

Toisessa erässä Barys ei pysynyt lainkaan Jokereiden kyydissä. Helsinkiläiset vyöryttivät neljällä ketjulla painetta isäntien päätyyn, eivätkä antaneet hetkenkään rauhaa. Kazakstanilaisjoukkueen jalka alkoi painaa ja Ortio sai huhkia 16 torjuntaa lisää tilastoihinsa.

-Osoitimme, että olemme hyvässä kunnossa ja pystymme keskittymään oleelliseen. Olimme erittäin hyvässä iskussa tänään myös luistelukunnon osalta, Marjamäki suitsutti.

Jensen onnistui viimeistelyssä myös toisessa erässä, kun hän kurotti Otto Leskisen ampumaan laukaukseen, sai kiekon haltuunsa ja sivalsi nopeasti 3-0-maalin. Se oli tanskalaiselle kauden 11:s ja syöttöpiste Leskiselle illan toinen.

Kolmannen erän alussa Barys sai pientä momentumia, jonka onnistui myös hyödyntämään. Ylivoimalla Nikita Mihailis ohjasi kavennuksen 1-3:een. Sen lähemmäs isännät eivät kuitenkaan päässeet. Jokerit piti varsin hyvin langat käsissään loput erästä ja marssi vakuuttavaan voittoon. KHL-uransa 300. runkosarjapelinsä pelannut Marko Anttila sinetöi loppuluvut tyhjiin.

-Ensimmäinen erä oli erittäin tasainen ja teimme tärkeät kaksi maalia siihen loppuun. Toisessa erässä olimme todella hyviä ja olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja. Se oli yksi parhaista eristämme (koko kaudella). Kolmannessa päästiin taistelemaan kunnolla voitosta ja pidimme sen, päävalmentaja niputti.

Jokerit nousi voiton myötä tasapisteisiin läntisen konferenssin kärkipaikalla olevan SKA Pietarin kanssa. Helsinkiläiset pelaavat ennen maajoukkuetaukoa vielä sunnuntaina Riiassa Dinamoa vastaan. Kotiottelut jatkuvat keskiviikkona 17.11. Admiral Vladivostokia vastaan.