Vieraskiertue jatkuu Siperiassa – tässä maanantain kokoonpano

Jokerit kohtaa Sibir Novosibirskin maanantain ottelussa, joka on helsinkiläisille neljän pelin vieraskiertueen kolmas. Janne Juvonen jatkaa maalilla, kokoonpanoon palaavat Jesse Joensuu, Henri Ikonen ja Otto Leskinen.

Venäjän Kaukoidästä Jokerit otti Amuria ja Admiralia vastaan kolme pistettä. Jälkimmäinen kaatui lauantaina tyylikkäästi 4-1. Jokerit on läntisessä konferenssissa toisena kolme pistettä SKA Pietaria perässä. 

Tiiviin ottelutahdin keskellä kokoonpanoon tuodaan maanantaiksi tuoreita jalkoja, kun Joensuu ja Ikonen hyppäävät hyökkäysketjuihin ja Leskinen pakistoon. Loukkaantumistilanne joukkueessa on hyvä, sillä ainoastaan Henrik Haapala on toipilaana sivussa.

Maanantain vastustaja Sibir on voittanut neljä viime otteluaan ja lähtee päivän otteluun levänneenä. Edellisen kerran joukkue pelasi torstaina, jolloin TsSKA kaatui Sibir Arenassa futislukemin 1-0. Siperialaisryhmä on noussut hyvien otteidensa ansiosta idässä pudotuspeliviivan yläpuolelle kahdeksanneksi.

Novosibirskissä Jokerit on vieraillut kuudesti ja voittanut peleistä neljä. Edelliset kolme vierailua Sibir Arenassa ovat päättyneet helsinkiläisille luvuin 4-3. Viime vuonna Jokerit varmisti voittonsa viisi minuuttia ennen päätössummeria Viktor Löövin osumalla. Kaikkiaan KHL-ajan kohtaamiset ovat menneet punakeltaisille voitoin 10-4.

Maanantain ottelu alkaa klo 14.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta.

Jokereiden kokoonpano:

71 Nicklas Jensen – 10 Jordan Schroeder – 21 Brian O’Neill (A)
6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen
48 Henri Ikonen – 11 Kalle Kossila – 77 Teemu Turunen
13 Julius Junttila – 42 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)

40 Petteri Lindbohm (A) – 52 Philip Holm
28 Otto Leskinen – 90 David Sklenicka
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman

30 Janne Juvonen (39 Anders Lindbäck)