Vielä kerran vuonna 2018 – tässä kokoonpano

Jokerit päättää vuoden 2018 otteluiden osalta Bratislavassa, kun sunnuntai-illan ottelussa vastassa on Slovan. Helsinkiläiset lähtevät peliin neljän ottelun pisteputkessa.

Jokerit avasi kahden ottelun vieraskiertueen perjantaina Sotshissa, jossa joukkue voitti ensimmäistä kertaa runkosarjassa lukemin 4-3. Kahden erän jälkeen tasalukemissa ollut kamppailu kääntyi vieraille päätöserässä, kun Jesse Joensuu ja John Norman onnistuivat viimeistelyssä.

Läntisen konferenssin kolmantena jatkava helsinkiläisryhmä on nyt neljän ottelun pisteputkessa. Kolme voittoa ja yksi jatkoaikatappio ovat kasvattaneet pistepussia seitsemällä viime viikon aikana. Neljän ottelun pisteputki on joukkueen pisin sitten marraskuun puolivälin.

Pelaajista neljän ottelun pisteputkessa ovat Brian O’Neill ja Viktor Lööv. Jälkimmäisen pistesaalis näissä kamppailuissa on 2+2=4, kun taas amerikkalaishyökkääjä on iskenyt 2+4=6 paunaa. O’Neill on noussut KHL:n pistepörssissä seitsemännelle sijalle tehoin 10+29=39.

Jokerit tekee kokoonpanoonsa tänään kaksi muutosta, kun Antti Pihlström ja Tomi Mäki palaavat rivistöön. He ottavat paikkansa nelosketjussa, josta terveinä sivuun jäävät Mika Niemi ja Henri Ikonen. Janis Kalnins jatkaa maalilla. Hyökkääjistä Pekka Jormakka on tervehtynyt sairastumisen jäljiltä, muttei pelaa vielä tänään. Loukkaantumisten vuoksi huilaavat Marko Anttila ja Eemeli Räsänen.

Jokerit ja Slovan ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti aiemmin ja molemmilla kerroilla helsinkiläiset ovat ottaneet voiton varsinaisella peliajalla. Syyskuun lopussa Bratislavassa Jokerit nousi päätöserässä maalin takaa 5-3-voittoon. Joulukuun alussa Helsingissä lukemat olivat 3-0 Ryan Zapolskin pitäessä maalinsa puhtaana.

Läntisessä konferenssissa 11:ntenä oleva Slovan on voittanut kaksi viimeisintä peliään kotonaan, kun ensin kaatui Torpedo 5-4 ja perään Neftehimik 3-1. Pudotuspeliviivaan Bratislavan ylpeydellä on kuitenkin eroa jo 16 pistettä, joten playoffseihin nouseminen vaatisi suuremman luokan ihmettä. Joukkueella on runkosarjaa pelaamatta 18 ottelua.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta. Jokerikannattajien virallinen vieraspelikatsomo on O’Learys Manskulla, Sellossa ja Isossa Omenassa. Lue lisää täältä.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
76 Kristian Vesalainen – 65 Sakari Manninen – 71 Nicklas Jensen
16 Geoff Platt – 93 Peter Regin – 11 Steve Moses
14 Tomi Mäki – 41 Antti Pihlström – 84 Max Wärn

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
3 Karl Stollery – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen
50 Viktor Lööv

98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin