Vielä kerran askiin ennen taukoa – tässä sunnuntain kokoonpano

Jokerit pelaa viimeisen ottelunsa ennen ensi viikon maajoukkuetaukoa tänään sunnuntaina. Riiassa vastassa on Dinamo, jonka helsinkiläiset kukistivat pari viikkoa sitten kotonaan lukemin 8-0.

Tuon kotiottelun jälkeen Jokerit suuntasi pitkälle vieraskiertueelle, josta irtosi seitsemän pistettä neljästä ottelusta. Viimeisimpänä kaatui Barys Nur-Sultan 4-1 keskiviikkona. Jokerit on parhaillaan kolmen ottelun voitto- ja kuuden pelin pisteputkessa. Sijoitus läntisessä konferenssissa on toinen, eroa ykkösenä olevaan SKA Pietariin on yksi piste.

Vieraskiertueelta tuli myös jobinpostia, kun Philip Holm joutui loukkaantumisen vuoksi jäämään sivuun Barys-pelistä. Puolustaja on ulkona tositoimista muutaman viikon. Loukkaantuneiden listalla on hänen lisäkseen ainoastaan Henrik Haapala.

Maanantaina Novosibirskissä KHL-uransa ensimmäisen nollapelin torjunut Janne Juvonen on tänään Jokereiden tolppien välissä. Hän on pitänyt maalinsa puhtaana yhtäjaksoisesti nyt 115 minuuttia ja 11 sekuntia. Hyökkäykseen nousee Julius Junttila. Muuten kokoonpano on sama kuin keskiviikkona.

Dinamo Riika pelasi viimeksi keskiviikkona, jolloin joukkue hävisi kotonaan HK Sotshille luvuin 0-3. Sitä ennen Dinamo oli voittanut Dynamo Moskovan ja ottanut pisteen SKA:lta. Latvialaiset ovat läntisessä konferenssissa kymmenentenä. Eroa playoff-viivan päälle eli kahdeksanteen sijaan on seitsemän pistettä.

Jokerit ja Dinamo ovat kohdanneet KHL:ssä 26 kertaa ja voitot ovat helsinkiläisten eduksi 19-7. Edellisen kerran latvialaiset onnistuneet ottamaan voiton Jokereita vastaan helmikuussa 2019. Tämän jälkeen helsinkiläiset ovat vieneet seitsemän peräkkäistä keskinäistä kohtaamista nimiinsä. Sunnuntain ottelu on runkosarjan osalta tämän kauden toinen ja viimeinen kohtaaminen näiden kahden joukkueen välillä.

Ottelu Arena Rigassa alkaa klo 17.00 Suomen aikaa. Ottelu pelataan tyhjille katsomoille Latvian yleisötapahtumia koskevien rajoitusten vuoksi. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta. Molemmille joukkueille peli on viimeinen ennen ensi viikon maajoukkuetaukoa.

Jokereiden kokoonpano:

71 Nicklas Jensen – 10 Jordan Schroeder – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen
33 Markus Hännikäinen – 11 Kalle Kossila – 77 Teemu Turunen
13 Julius Junttila – 42 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)

40 Petteri Lindbohm (A) – 51 Alex Grant
28 Otto Leskinen – 90 David Sklenicka
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman

30 Janne Juvonen (39 Anders Lindbäck)