Varhaisesta pelistä pisteet matkaan - "Todella ylpeä tästä joukkueesta"

Jokerit jatkoi Venäjän Kaukoidän vieraskiertuettaan lauantaiaamuna Admiral Vladivostokia vastaan. Helsinkiläiset pelasivat hyvän ottelun ja pisteet kauden pisimmän vieraskiertueen toisesta koetuksesta lähtivät matkaan numeroin 4-1.

Admiral Vladivostok - Jokerit 1-4 (1-1, 0-1, 0-2) (Tilastot KHL.ru)

Ottelun ensimmäinen erä väännettiin tasaisissa merkeissä. Maalihanat avasi ensimmäisenä kotijoukkue, kun ajassa 4:39 Dinar Hamidullin onnistui yllättämään Jokerivahti Janne Juvosen. Ensimmäisessä erässä Admiralilla oli mahdollisuutensa kasvattaa johtoa, sillä kotijoukkue pääsi pelaamaan rutkasti ylivoimaa. Jokerit selvitti kuitenkin jokaisen alivoimansa ja tasoitusosuma syntyi hyvin nopeasti kahden miehen alivoiman päätteeksi Jordan Schroederin lavasta ajassa 16:29. 

Toinen erä jatkui hyvin samalla kaavalla, kuin ensimmäinenkin. Vieraat pitivät jalkaa kaasulla ja kotijoukkue painoi hanakasti päälle. Jokerit meni ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon ylivoimalla ajassa 30:32, kun Iiro Pakarinen onnistui ovelasti sujauttamaan kiekon maaliin aivan etutolpan tuntumasta. Erän loppupuolella vieraille tarjoutui loistava sauma lisätä johtoa neljän minuutin ylivoimalla, mutta useista huippupaikoista huolimatta vieraat eivät onnistuneet maalinteossa. Vielä ylivoiman jälkeenkin Jokereilla oli hyvä vauhti päällä ja maalipaikkoja syntyi vimmatusti, mutta päätöserään lähdettiin silti Jokereiden niukassa 2-1-johdossa. 

Ottelun päätöserä jatkui Jokereiden hallinnassa, vaikka kotijoukkue painoi edelleen kovaa päälle. Erän avauspuolikkaalla vieraille tarjoutui jälleen ylivoimaa, joka toimi toistamiseen tänään. Ajassa 47:27 Teemu Turunen nosti Nicklas Jensenin esityöstä kiekon maalin kattoon ja vei helsinkiläiset kahden maalin johtoon. Syöttöpiste oli Jensenille ottelun kolmas. Jensen viimeisteli 4-1 loppulukemat vielä tyhjään maaliin ottelun viimeisellä minuutilla ajassa 59:41.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen. 

-Ensimmäisessä erässä otimme kolme turhaa jäähyä. Sen jälkeen onnistuimme seuraamaan omaa suunnitelmaamme ja pelasimme kurinalaisesti ja sitoutuneesti ja ansaitsimme voiton, Marjamäki analysoi. 

-Yksi tärkeimpiä asioita on se, että kolmessa viime ottelussa olemme päästäneet vain kaksi maalia, meidän on jatkettava pelaamista samaan malliin, hän jatkoi.

-Pelasimme hyvin myös Habarovskissa torstaina, mutta meillä oli ongelmia maalinteon kanssa. Olen todella ylpeä tästä joukkueesta, kun he pelasivat tänään niinkuin pelasivat. Saimme kaksi pistettä ja nyt jatkamme tästä kohti Novosibirskiä, Marjamäki kehui. 

Jokerit jatkaa vieraskiertuettaan ensi viikolla maanantaina Sibir Novosibirskin vieraana, ottelu alkaa 14:30. Keskiviikkona vastassa on Barys Nur-Sultan ja sunnuntaina vieraskiertue päättyy Dinamo Riikan vieraana.