Varaustilaisuus Pietarissa

Jokereiden ensimmäinen virallinen KHL-ohjelmanumero on edessä torstaina Pietarissa. Kyseessä on sarjan jokavuotinen varaustilaisuus.

KHL:n varaustilaisuus (KHL Junior Draft) järjestetään nyt kuudennen kerran. Varattava ikäluokka on vuonna 1997 syntyneet eli vuotta tai (15.9.1997 jälkeen syntyneiden tapauksessa) kahta nuoremmat kuin tulevan kesän NHL:n varaustilaisuuteen kelpuutettavat pelaajat.

Alla on listattuna varaustilaisuuden säännöt ja tärkeimmät tiedot, kun varaus on tehty:

  • Varauskierroksia on viisi. Jokerit varaa loppupäässä. Lopullinen paikka ratkeaa arvonnassa, jossa ovat mukana kaksi muuta sarjan uutta tulokasta Lada Togliatti ja Sotshi Leopardi.
  • Varausvuoroja voi kaupata seurojen välillä. Kauppatavarana voi käyttää vuorojen lisäksi pelaajia tai pelaajaoikeuksia.
  • Varatun pelaajan oikeudet säilyvät varanneella joukkueella siihen asti, kunnes pelaaja täyttää 22 vuotta. Tämän jälkeen oikeudet voi säilyttää tietyillä KHL-sääntöjen mukaisilla toimenpiteillä, esimerkiksi tarjoamalla pelaajalle sopimusta erikseen määritellyin ehdoin.
  • Jos jokin KHL-seura haluaa lunastaa toisen seuran varaaman pelaajan oikeudet, on oikeudet omistavan seuran kanssa päästävä yhteisymmärrykseen maksamalla kompensaatiota tai vaihtamalla esimerkiksi toiseen pelaajaan.
  • Seura voi varaustilaisuuden aikana suojata viisi omaa 1997-syntynyttä pelaajaansa, jotta nämä eivät joudu muiden seurojen varaamiksi. Suojaus on mahdollista tehdä siinä vaiheessa, kun seura on kuuluttanut toisen KHL-seuran junioreissa pelaavan pelaajan nimen.

Varaustilaisuus alkaa klo 15.00 Suomen aikaa. Seuraa tapahtuman kulkua Jokereiden Twitter-kanavan kautta täältä.