Vankka esitys Dynamoa vastaan – ”Puolustuspelivirheitä ei tullut”

Jokereiden kokonaisvaltainen ja vauhdikas esitys hyydytti läntisessä konferenssissa toisena olleen Dynamo Moskovan perjantaina Helsingissä.

Jokerit – Dynamo Moskova 3-1 (1-1, 1-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Pitkä idän kiertue ei tuntunut jaloissa, kun punakeltaiset rullasivat Dynamon yli komealla tavalla. Helsinkiläiset olivat läpi perjantai-illan askeleen edellä vastustajaansa ja eteni komeaan voittoon kotiyleisön edessä. Suoritus oli yksi kauden ensimmäisen puolikkaan parhaista.

Avauserässä Aleksi Halme jatkoi erinomaisia otteitaan siirtämällä Jokerit 1-0-johtoon. Esityön tekivät ketjukaverit Petri Kontiola ja Veli-Matti Savinainen. Kolmikko löysi yhteisen sävelen tiistaina Tsheljabinskissä ja jatkoivat siitä nyt kotona.

Dynamo tuli tasoihin, mutta toisessa erässä Jokerit lisäsi puita uuniin. Huikean ottelun pelannut Viktor Lööv alusti Brian O’Neillin kauden yhdeksännen osuman. Tämän jälkeen Jokerit ei enää taakseen katsonut, vaan piti langat käsissään.

Kolmannen erän alkajaisiksi Alex Grant nappasi kiekon hyökkäyssinisellä ja eteni maalintekoon. Kanadalainen jyräytti terävän rannelaukauksen kilpipuolen alanurkkaan ja Jokerit saattoi jatkaa peliä rennon vapautuneesti.

Kokonaisuutena perjantain esityös oli todella vahva. Jokerit voitti kaksinkamppailuita, mistä kertoo myös aloitusvoittojen prosentit 76-24. Maalilla Janis Kalnins oli 29 torjunnalla jälleen erinomainen, eikä juuri pudotellut kiekkoja eteensä. Hyökkäyksestä puuttui edelleen pelaajia loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi, mutta kokoonpanossa olleilla jalka oli tuore.

-Puolustimme kauttaaltaan aika hyvin, eikä puolustuspelivirheitä juuri tullut. Muistimme myös puolustaa jäähyttömästi, koska vastustaja sai vain kaksi ylivoimaa. Paljon hyviä asioita oli tänään pelissä ja olimme asialla. Joukkueesta aisti jo aamulla, että on hyvä meininki. Tämä oli iso peli meille ja hyvä voitto, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

-Tämä oli joukkueen voitto ja oli kiva katsoa sitä, miten pelasimme. Teimme Kalninsin pelin helpoksi puolustamalla hyvin hänen edessään. Kiva nähdä Savinainen-Kontiola-Halme akseli vireessä. He olivat jo viime pelissä hyviä. Tarvitsemme onnistujia ja itseluottamusta ylös, hän jatkoi. 

Jokerit voitti Dynamon nyt toistamiseen tällä kaudella ja piti paikkansa läntisen konferenssin seitsemäntenä. Sunnuntaina vieraaksi saapuu kahdeksantena oleva Lokomotiv Jaroslavl. 

 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020