Valtaisa kiekkoilta lauantaina – ”Peli nousee ihan uudelle tasolle”

Sähköä on aina ilmassa, kun Jokerit ja SKA kohtaavat. Lauantaina kaukalossa vastakkain on kaksi loistavassa vireessä olevaa joukkuetta.

Jokereille lähtökohdat lauantain peliin ovat hieman erilaiset kuin tavallisesti runkosarjan aikana, sillä alla on viisi harjoituspäivää. SKA sen sijaan pelasi tiistaina Moskovassa, pelaa tänään torstaina Sotshissa ja matkaa sieltä suoraan Helsinkiin.

Oliver Lauridsen on ottanut harjoituspäivät mielellään vastaan. Niin pää kuin kroppa ovat saaneet lepoa intensiivisistä otteluista, mutta samaan aikaan hallilla on pystytty purkamaan omaa peliä osiin tulevia kamppailuja silmällä pitäen.

-Tällaisesta tilanteesta voi olla sekä hyötyä että haittaa, mutta luulen, että meille tämä oli hyvä asia, Lauridsen sanoo.

-Meillä oli ennen tätä tiivis tahti, joten nyt on hyvä hetki saada hieman lepoa ja myös harjoitella tiettyjä juttuja, koska kauden aikana on hyvin vähän aikaa hioa peliä harjoituksissa. Olemme täynnä energiaa lauantaina, Lauridsen kertoo.

Kolmatta kauttaan Jokereissa luutiva tanskalaisjärkäle on pelannut kauden jokaisessa ottelussa tähän asti. Myös SKA-kamppailuja on ehtinyt tulla vyölle viime vuosien aikana, joten Lauridsen tietää tarkalleen, millainen ilta lauantaina on edessä.

-Jokainen SKA-ottelu, jossa olen pelannut, on ollut valtaisa riippumatta siitä, missä joukkueet ovat olleet sarjataulukossa. Pelaamme pisteiden lisäksi kunniasta ja nämä ovat suuria iltoja niin Pietarissa kuin Helsingissä. Sen aistii kaikesta, puolustaja tunnelmoi.

-Haluamme lyödä heidät ja olla heidän edellään sarjataulukossa. Turha sitä asiaa on lähteä kieltämään, hän hymähtää luottavaisena.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen Pietarissa oli värikäs ottelu. Jokerit teki epätyypillisiä virheitä, joista SKA:n huippuhyökkääjät pääsivät rankaisemaan. Helsinkiläisvierailija oli kaukalossa kuitenkin hallitsevampi osapuoli ja pakotti pelin hyvällä kirillä jatkoajalle, jossa SKA lopulta vei toisen pisteen ylivoimamaalilla 4-3.

Historian valossa Lauridsen löytää viime vuosiin nähden paljon positiivista omiensa suorituksesta Pietarissa, joka on yksi vaikeimmista vieraskaukaloista koko KHL:ssä.

-Hallitsimme peliä mielestäni pidempiä aikoja kuin aikaisemmissa kohtaamisissa. Nyt meidän pitää olla tarkempia muutamissa yksityiskohdissa ja päättää hyökkäykset vielä terävämmin. Jäähyttömyys on tietenkin tärkeässä osassa heitä vastaan, puolustaja miettii.

Jokerit on tehnyt alkukauden 12 pelissään 47 maalia, joka on eniten läntisessä konferenssissa ja toiseksi eniten KHL:ssä. SKA taas on päästänyt vain 17 osumaa 12 kamppailussa, mikä on vähiten koko sarjassa. Lauridsen luottaa, että omalla aktiivisella ja hyökkäysvoittoisella pelillään Jokerit pystyy tälläkin kertaa murtamaan pietarilaisten tiiviin puolustuksen.

-Meidän pitää survoa pelimme heidän kurkustaan alas ja pelata kuten suurimman osan ajasta Pietarissa. Pystyimme hallitsemaan kiekkoa heidän päässään eli tekemään juuri sitä, mitä he haluavat tehdä vastustajille. He väsyivät henkisesti ja fyysisesti silloin, Lauridsen muistaa.

Hän ei ole yllättänyt Jokereiden suuresta maalimäärästä. Jokainen ketju on toiminut ja puolustajat ovat tukeneet hyökkäyksiä erinomaisesti. Tähän päälle on myös hyvä huomioida, että helsinkiläisten ylivoimapeli on ollut koko sarjan tehokkainta.

-Meillä on ollut hyvä rakenne aiempinakin vuosina, mutta nyt tyyli on erilainen. Pelaamme edelleen tiiviisti, mutta pystymme luomaan paljon enemmän hyökkäyspeliä. Sitä kautta syntyy runsaasti maalintekotilanteita, Lauridsen sanoo, mutta muistuttaa samaan hengenvetoon.

-On selvää, että meidän pitää pelata myös hyvää puolustuspeliä lauantaina, koska SKA saa taitavine pelaajineen varmasti paineen meidänkin päähämme ajoittain.

Pöytä on katettu kahden huippujoukkueen kohtaamista varten. Jokerit on näyttänyt alkukaudesta, että se pystyy taistelemaan koko läntisen konferenssin kärkipaikasta tasapäin suurseuroja vastaan. Ilmassa on pudotuspelimaista tunnelmaa, kun Jokerit ja SKA hyppäävät jäälle lauantaina Hartwall Arenassa.

-Ei ole väliä, missä vaiheessa vuotta kohtaamme heidät, niin peli on aina rajua. Harjoituskauden ottelutkaan heitä vastaan eivät koskaan tunnu treenipeleiltä, Lauridsen virnistää innosta.

-SKA-pelit runkosarjassa nousevat täysin uudelle tasolle ja jännitteitä on todella paljon ilmassa. Sen aistii niin meistä kuin heistä, että kaikki ovat viimeisen päälle valmistautuneita näihin otteluihin.

Jokereiden ja SKA Pietarin välinen huippuottelu pelataan lauantaina Hartwall Arenassa klo 16.00. Tervetuloa seuraamaan kahden huippujoukkueen välistä tulikuumaa taistelua paikan päälle. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivujen kautta.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin