Valmistautuminen jäi puheen tasolle Jekaterinburgissa

Jokerit koki ruman 1-5-tappion Avtomobilistille keskiviikon vierasottelussaan. Ensimmäisen erän vaisu suoritus antoi suunnan illalle, josta tuli helsinkiläisten kannalta tuskainen.

Avtomobilist Jekaterinburg – Jokerit 5-1 (3-0, 0-1, 2-0) (Tilastot KHL.ru)

Avauserässä Jokerit oli kaukana omasta parhaastaan. Kiekot pomppivat lapojen yli, vastustaja reagoi nopeammin ja väänsi paremmin kaksinkamppailuissa eivätkä vieraat tahtoneet hippaa saada. Päälle ripaus epäonnea ja lukemat ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen olivat tylyt 3-0.

Avtomobilist iski avausmaalin jo toisella minuutilla, kun Jesse Blackerin laukaus muutti onnekkaasti suuntaa Georgi Belusovista ja painui ohi Janne Juvosen. Erän loppupuolella Nikita Trjamkin täräytti tarkasti ylänurkkaan 2-0. Tämän isännillä oli jälleen onnea, kun Vladimir Kuznetsov pääsi läpiajoon linjatuomarista kimmonneesta kiekosta ja viimeisteli 3-0:aan.

-Puhuimme ennen peliä yksilön vastuusta ja valmistautumisen merkityksestä. Kyllä se ihan puheeksi jäi. Emme yhtään kamppailua voittaneet tai saaneet edes kahden metrin syöttöä omille ensimmäisessä erässä, päävalmentaja Lauri Marjamäki harmitteli.

-Siihen me pelin hävisimme. Surkea suoritus valmentajasta viimeiseen pelaajaan asti, hän tiivisti.

Jokerit vaihtoi maalille Anders Lindbäckin ja ketjuja sekoitettiin toiseen erään. Hiljalleen punakeltaisten tekeminen parani ja paine alkoi siirtyä Avtomobilistin päätyyn. Palkinto tuli erän viimeisillä minuuteilla, kun Petteri Lindbohmin lähettämä laukaus muutti suuntaa Markus Hännikäisestä ja painui verkkoon. Osuma oli Hännikäiselle kauden kolmas.

Kolmannen erän alkuun Avtomobilist viimeisteli neljännen osumansa ja sai katkaistua Jokereiden orastaneen kirin. Helsinkiläisille tarjottiin vielä kolme ylivoimamahdollisuutta tulla takaisin peliin, mutta ratkaisuyritykset tuntuivat osuvan enemmän omiin pelaajiin kuin vastustajien blokkeihin tai maalivahteiin. Belusov kävi vielä viimeisillä hetkillä viimeistelemässä illan toisen osumansa ja päätöslukemat 5-1:een.

-Olimme todella huonoja ensimmäisessä erässä. Se näytti suuntaa pelille ja jouduimme takaa-ajoasemaan. Paransimme peliä toisen erän lopussa, mutta se ei riitä, kun aloittaa noin, Hännikäinen pureskeli.

-Liian helposti he pääsivät karvaamaan ja myös omista pois syöttelemällä. Emme saaneet kunnon painetta aikaan tai riittävästi riistettyä kiekkoa heidän alueellaan, hän jatkoi.

Vieraskiertue päättyy perjantaina Ufassa. Ottelu Salavat Julajevia vastaan alkaa klo 17.00 Suomen aikaa.

-Pitää pelata niin kuin olemme pelanneet ja sopineet. Tänään ensimmäisessä erässä emme tehneet mitään niistä asioista. Kun pelaamme niin kuin olemme pelanneet ja sopineet, ei tässä liigassa ole joukkuetta, jota emme pystyisi voittamaan, Hännikäinen sanoi painokkaasti.