Valmennusjohto

Jokereiden päävalmentajana toimii kaudet 2018-20 Lauri Marjamäki. Valmentajina työskentelevät Tony Virta ja Mika Saarinen. Maalivahtivalmennuksesta ja joukkueenjohdosta vastaa Markus Ketterer ja videovalmennuksesta Janne Hietaniemi.

Päävalmentaja: Lauri Marjamäki, s. 29.5.1977, Tampere

Lauri Marjamäki saapui Jokereiden päävalmentajaksi kaudeksi 2018-19 neljän vuoden sopimuksella. Marjamäki on urallaan valmentanut niin SM-liigassa, jossa hän on voittanut mestaruuden kahdesti, kuin viimeksi Suomen maajoukkueessa.

Marjamäki aloitti valmentamisen Tampereella pian peliuran päättymisen jälkeen ja toimi kausilla 1999-01 Ilveksen B-nuoria sekä seuraavalla kaudella seuran C-nuorten joukkuetta. Tämän jälkeen Marjamäki siirtyi Espoo Bluesin organisaatioon, jossa toimi seuran kolmen vanhimman juniori-ikäluokan päävalmentajana. Keväänä 2006 hän johdatti Bluesin A-nuoret SM-pronssille ja seuraavana -hopealle.

Kaudella 2007-08 Marjamäki aloitti 30-vuotiaana työskentelyn miesten joukkueissa, kun hän siirtyi Petri Matikaisen johtamaan valmennustiimiin Bluesin SM-liigajoukkueeseen. Marjamäki toimi pestissä kaikkiaan neljä kautta, jona aikana Blues saavutti kahdesti SM-hopeaa, keväinä 2008 ja 2011. Kahtena viimeisenä vuotena tamperelaislähtöinen valmentaja työskenteli lisäksi alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa, ensin Hannu Jortikan tiimissä valmentajana ja toisella kaudella päävalmentajana.

Marjamäki aloitti Bluesin päävalmentajana vuonna 2011 ja toimi pestissä kahdella kaudella, kunnes siirtyi Oulun Kärppien luotsiksi. Oulussa hän voitti SM-liigan mestaruuden keväinä 2014 ja 2015, joista jälkimmäisellä tuli myös valinta sarjan parhaaksi valmentajaksi. Kahdella ensimmäisellä kärppäkaudella Marjamäki työskenteli myös Leijonien valmennustiimissä. Vuonna 2014 Suomi saavutti olympiapronssia ja MM-hopeaa.

Ennen saapumistaan Jokereihin Marjamäki toimi kahdella viime kaudella Leijonien päävalmentajana neljässä eri arvoturnauksessa: World Cupissa, olympialaisissa ja kahdesti MM-kisoissa.  

Valmentaja: Tony Virta, s. 28.6.1972, Hämeenlinna

Ex-jokerihyökkääjä Tony Virta liittyy KHL-joukkueen valmennustiimiin kauden 2019-20 kattavalla sopimuksella. Menestyksekkään peliuran jälkeen hän on ehtinyt toimia valmennustehtävissäkin jo useamman vuoden.

Virta toimi kausilla 2017-19 Jokereiden yhteistyöseura Kiekko-Vantaan valmennustiimissä Mestiksessä. Sitä ennen hän työskenteli kotikaupungissaan Hämeenlinnassa HPK:n junioreissa niin A- kuin B-nuorissakin.

Virran pelaajaura oli menestyksekäs, sillä hän voitti kolme SM-liigan mestaruutta TPS:ssä sekä yhden MM-hopean ja yhden -pronssin. Hän pelasi kotimaan pääsarjassa liki 700 ottelua ja sai pelejä vyölleen myös NHL:ssä, Sveitsissa, Saksassa ja Ruotsissa. Jokereissa Virta pelasi kaudet 2005-08.

Valmentaja: Mika Saarinen, s. 12.6.1966, Lahti

Jokereihin kaudeksi 2016-17 saapunut Saarinen on työskennellyt pitkään suomalaisen jääkiekon huipulla niin maajoukkueessa kuin SM-liigassa.

Saarinen toimi vuodesta 1992 aina kevääseen 2002 maajoukkueen videovalmentajana. Tänä aikana Leijonat voitti MM-kultaa 1995, -hopeaa -94, -98, -99 ja 2001 sekä pronssia 2000. Olympialaisissa maajoukkue otti pronssia Lillehammerissa 1994 ja Naganossa 1998.

Maajoukkuepestin ohessa Saarinen liittyi JYPin valmennustiimiin apuvalmentajaksi kaudeksi 1995-96. Hän hoiti tehtävää kaikkiaan kolmella kaudella, kunnes nousi päävalmentajaksi kaudeksi 1998-99. Keskisuomalaisseuran pääkäskijänä Saarinen työskenteli kevääseen 2002 saakka.

JYP-pestin jälkeen Saarinen luotsasi seuraavalla kaudella alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta päävalmentajana, minkä jälkeen siirtyi Tapparan peräsimeen. Kirvesrintojen päävalmentajana Saarisen pesti päättyi kaudella 2004-05.

Kaudella 2007-08 Saarinen työskenteli Lukossa apuvalmentajana ja jatkoi samassa tehtävässä seuraavalla kaudella alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Myöhemmin hän liittyi kotikaupunkinsa Lahden Pelicansin organisaatioon, jossa toimi niin urheilujohtajana kuin apuvalmentajana. Jokereihin Saarinen saapui luotsattuaan vuoden verran lahtelaisseuran A-nuoria.

Maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja: Markus Ketterer s. 23.8.1967, Helsinki

Markus Ketterer palasi Jokereiden liigajoukkueen valmennusryhmään kaudeksi 2011-12 yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Ketterer toimii maalivahtivalmentajana ja hoitaa myös joukkueenjohtajan tehtäviä.

Entisellä huippumaalivahdilla on takanaan menestyksekäs pelaajaura. Jokerikasvatti murtautui edustusjoukkueeseen varhaisessa vaiheessa ja pelasi yhden kauden 1. divisioonassa ennen siirtoaan TPS:ään. Kolmen kauden ja yhtä monen SM-liigan mestaruuden jälkeen Ketterer palasi Jokereihin kaudeksi 1991-92 ja jatkoi kultaista putkeaan voittamalla neljännen perättäisen mestaruuden. Myös seuraavan kauden hän pelasi Jokereissa, kunnes siirtyi Buffalo Sabresin NHL-organisaatioon.

Kahden AHL:ssä vietetyn kauden jälkeen Ketterer pelasi kaksi kautta Färjestadissa, jossa hän voitti Ruotsin mestaruuden keväällä 1997. Hän palasi kierrokseltaan Jokereihin kaudeksi 1997-98 ja jakoi torjuntavastuun Ari Sulanderin kanssa. Ketterer päätti pelaajauransa seuraavaan kauteen Jokereiden maalinsuulla.

Kovat saavutukset seurajoukkueissa saivat täydennystä pitkällä maajoukkueuralla. Jo alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa Ketterer torjui Suomelle MM-kultaa. A-maajoukkueessa hän pelasi 108 ottelua. Arvokisoissa Ketterer puki leijonapaidan päälleen neljä kertaa MM-kisoissa, kerran olympialaisissa, kerran Kanada Cupissa ja kerran maailmancupissa. Hän torjui Suomen MM-historian ensimmäisen mitalin 1992 Prahassa, kun Leijonat saavutti hopeaa.

Peliuransa jälkeen Ketterer on toiminut Jokereiden liigajoukkueen maalivahtivalmentajana jo kausilla 1999-2002 ja voitti tuolloin ensimmäisenä liigamestaruutensa valmentajan tehtävissä. Hän on sittemmin jatkanut työskentelyä Jokereiden juniorijoukkueissa ja vetänyt seuran nuorimmille junioreille maalivahtijäitä sekä kuivaharjoituksia.

Videovalmentaja ja tilastot: Janne Hietaniemi s. 16.1.1988, Helsinki

Janne siirtyi KHL-joukkueen videovalmentajaksi ja tilastovastaavaksi Jokereiden B-nuorten joukkueesta, jossa hän toimi valmentajana kaudella 2016-17. Hänellä on valmentajakokemusta myös Mestiksestä, jossa hän toimi kolmella kaudella valmentajana SaPKossa muun muassa Pekka Tirkkosen aisaparina.

Janne edusti Jokereita pitkään juniori-iässä ja pelasi seurassa aina A-nuoriin asti. Hän voitti seurassa kaksi kertaa B-nuorten SM-pronssia keväinä 2005 ja 2006, joista jälkimmäisellä kaudella hän toimi myös joukkueen kapteenina.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin