Valmennusjohto

Jokereiden päävalmentajana toimii Lauri Marjamäki. Valmentajina työskentelevät Tony Virta, Pekka Kangasalusta ja Tomi Mäki. Maalivahtivalmennuksesta ja joukkueenjohdosta vastaa Markus Ketterer.

Päävalmentaja: Lauri Marjamäki, s. 29.5.1977, Tampere

Lauri Marjamäki saapui Jokereiden päävalmentajaksi kaudeksi 2018-19 neljän vuoden sopimuksella. Marjamäki on urallaan valmentanut niin SM-liigassa, jossa hän on voittanut mestaruuden kahdesti, kuin viimeksi Suomen maajoukkueessa.

Marjamäki aloitti valmentamisen Tampereella pian peliuran päättymisen jälkeen ja toimi kausilla 1999-01 Ilveksen B-nuoria sekä seuraavalla kaudella seuran C-nuorten joukkuetta. Tämän jälkeen Marjamäki siirtyi Espoo Bluesin organisaatioon, jossa toimi seuran kolmen vanhimman juniori-ikäluokan päävalmentajana. Keväänä 2006 hän johdatti Bluesin A-nuoret SM-pronssille ja seuraavana -hopealle.

Kaudella 2007-08 Marjamäki aloitti 30-vuotiaana työskentelyn miesten joukkueissa, kun hän siirtyi Petri Matikaisen johtamaan valmennustiimiin Bluesin SM-liigajoukkueeseen. Marjamäki toimi pestissä kaikkiaan neljä kautta, jona aikana Blues saavutti kahdesti SM-hopeaa, keväinä 2008 ja 2011. Kahtena viimeisenä vuotena tamperelaislähtöinen valmentaja työskenteli lisäksi alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa, ensin Hannu Jortikan tiimissä valmentajana ja toisella kaudella päävalmentajana.

Marjamäki aloitti Bluesin päävalmentajana vuonna 2011 ja toimi pestissä kahdella kaudella, kunnes siirtyi Oulun Kärppien luotsiksi. Oulussa hän voitti SM-liigan mestaruuden keväinä 2014 ja 2015, joista jälkimmäisellä tuli myös valinta sarjan parhaaksi valmentajaksi. Kahdella ensimmäisellä kärppäkaudella Marjamäki työskenteli myös Leijonien valmennustiimissä. Vuonna 2014 Suomi saavutti olympiapronssia ja MM-hopeaa.

Ennen saapumistaan Jokereihin Marjamäki toimi kahdella viime kaudella Leijonien päävalmentajana neljässä eri arvoturnauksessa: World Cupissa, olympialaisissa ja kahdesti MM-kisoissa.  

Valmentaja: Tony Virta, s. 28.6.1972, Hämeenlinna

Ex-jokerihyökkääjä Tony Virta liittyy KHL-joukkueen valmennustiimiin kauden 2019-20 kattavalla sopimuksella, jota jatkettiin myöhemmin kahdella vuodella. Menestyksekkään peliuran jälkeen hän on ehtinyt toimia valmennustehtävissäkin jo useamman vuoden.

Virta toimi kausilla 2017-19 Jokereiden yhteistyöseura Kiekko-Vantaan valmennustiimissä Mestiksessä. Sitä ennen hän työskenteli kotikaupungissaan Hämeenlinnassa HPK:n junioreissa niin A- kuin B-nuorissakin.

Virran pelaajaura oli menestyksekäs, sillä hän voitti kolme SM-liigan mestaruutta TPS:ssä sekä yhden MM-hopean ja yhden -pronssin. Hän pelasi kotimaan pääsarjassa liki 700 ottelua ja sai pelejä vyölleen myös NHL:ssä, Sveitsissa, Saksassa ja Ruotsissa. 

Virta on hämeenlinnalaisen jääkiekkokoulun kasvatti, joka pelasi HPK:ssa ammattilaisuransa viisi ensimmäistä kautta. Yhden Saksassa vietetyn kauden jälkeen hyökkääjä liittyi TPS:n riveihin, jossa voitti SM-liigan mestaruuden kolmesti peräjälkeen vuosina 1999-2001. Tämän jälkeen Virta siirtyi kahdeksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan, jossa vyölle kertyi kahdeksan NHL-ottelua Minnesota Wildin paidassa.

Maajoukkueen luottopelaajiin 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa kuulunut Virta pelasi neljissä MM-kisoissa, joista viimeiset keväällä 2004.  Jokereissa Virta pelasi kaudet 2005-08, kunnes palasi HPK:n paitaan. Pelaajaura ammattilaisena päättyi kauteen 2009-10 Leksandissa.

Valmentaja: Pekka Kangasalusta, s. 22.9.1977, Jurva

Kangasalusta liittyi Jokereiden valmennustiimiin ennen kautta 2020-21 kaksivuotisella sopimuksella. Hänen edellinen pestinsä oli Mikkelin Jukurien päävalmentajana toimiminen Liigassa.

Kangasalusta aloitti valmentajauransa Ilveksen B-nuorissa kaudella 2007-08, jonka jälkeen hän työskenteli kaksi seuraavaa kautta seuran A-nuorten päävalmentajana. Kaudeksi 2011-12 hän siirtyi Ilveksen Liiga-joukkueen valmennustiimiin.

Pääkaupunkiseudulle Kangasalusta saapui valmentamaan ensimmäisen kerran kaudella 2012-13, jolloin hän aloitti Jokereiden yhteistyöseura Kiekko-Vantaan päävalmentajana. Kausiksi 2014-17 hän palasi Liigaan ja työskenteli HIFK:n valmennustiimissä.

Kaudeksi 2017-18 Kangasalusta siirtyi Suomen maajoukkueen valmennustiimiin, jossa päävalmentajana toimi nykyinen jokeriluotsi Lauri Marjamäki. Leijonat pelasi kauden aikana niin olympialaisissa kuin MM-kisoissakin.

Kangasalusta työskenteli Mikkelin Jukurien Liiga-joukkueen päävalmentajana kahdella kaudella 2018-20, kunnes pesti päättyi tammikuussa 2020 ennen siirtymistä Jokereihin.

Kangasalusta pelasi SM-liigassa vuosina 1994-2004 liki 300 ottelua. Hän edusti urallaan Ilvestä, HIFK:ta, Kärppiä, TPS:ää ja Ässiä.

Valmentaja: Tomi Mäki s. 19.8.1983, Helsinki

Mäki aloitti valmennusuransa pelivuosien jälkeen Jokereissa kehitysvalmentajana vuonna 2019. Hän toimi pestissä kaksi vuotta, kunnes kesällä 2021 aloitti uudessa pestissä valmentajana.

Jo kaikki juniorivuotensa helsinkiläisseuraa edustanut Mäki pelasi Jokereiden edustusmiehistössä 628 runkosarjaottelua, joilla hän on koko seurahistorian kärkimies. Näissä kamppailuissa hän teki 55+67=122 tehopistettä. Mäki saavutti Jokereissa SM-liigan hopeaa 2005 ja -pronssia 2012. 

Hyökkääjä voitti juniorina kahdesti alle 20-vuotiaiden MM-pronssia ja kerran alle 18-vuotiaiden MM-pronssia. Hän debytoi Jokereiden edustusjoukkueessa kaudella 2001-02. Mäki vietti kaudet 2005-08 Calgary Flamesin NHL-organisaatiossa. Palattuaan Jokereihin hän pelasi kasvattajaseurassaan uransa 11 viimeistä kautta. Mäki ei Suomessa pelatessaan edustanut muita seuroja.

Maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja: Markus Ketterer s. 23.8.1967, Helsinki

Markus Ketterer palasi Jokereiden liigajoukkueen valmennusryhmään kaudeksi 2011-12 yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Ketterer toimii maalivahtivalmentajana ja hoitaa myös joukkueenjohtajan tehtäviä.

Entisellä huippumaalivahdilla on takanaan menestyksekäs pelaajaura. Jokerikasvatti murtautui edustusjoukkueeseen varhaisessa vaiheessa ja pelasi yhden kauden 1. divisioonassa ennen siirtoaan TPS:ään. Kolmen kauden ja yhtä monen SM-liigan mestaruuden jälkeen Ketterer palasi Jokereihin kaudeksi 1991-92 ja jatkoi kultaista putkeaan voittamalla neljännen perättäisen mestaruuden. Myös seuraavan kauden hän pelasi Jokereissa, kunnes siirtyi Buffalo Sabresin NHL-organisaatioon.

Kahden AHL:ssä vietetyn kauden jälkeen Ketterer pelasi kaksi kautta Färjestadissa, jossa hän voitti Ruotsin mestaruuden keväällä 1997. Hän palasi kierrokseltaan Jokereihin kaudeksi 1997-98 ja jakoi torjuntavastuun Ari Sulanderin kanssa. Ketterer päätti pelaajauransa seuraavaan kauteen Jokereiden maalinsuulla.

Kovat saavutukset seurajoukkueissa saivat täydennystä pitkällä maajoukkueuralla. Jo alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa Ketterer torjui Suomelle MM-kultaa. A-maajoukkueessa hän pelasi 108 ottelua. Arvokisoissa Ketterer puki leijonapaidan päälleen neljä kertaa MM-kisoissa, kerran olympialaisissa, kerran Kanada Cupissa ja kerran maailmancupissa. Hän torjui Suomen MM-historian ensimmäisen mitalin 1992 Prahassa, kun Leijonat saavutti hopeaa.

Peliuransa jälkeen Ketterer on toiminut Jokereiden liigajoukkueen maalivahtivalmentajana jo kausilla 1999-2002 ja voitti tuolloin ensimmäisenä liigamestaruutensa valmentajan tehtävissä. Hän on sittemmin jatkanut työskentelyä Jokereiden juniorijoukkueissa ja vetänyt seuran nuorimmille junioreille maalivahtijäitä sekä kuivaharjoituksia.