Vakuuttava näytös kotiyleisön edessä - "Tasapainoinen esitys"

Jokerit murjoi Dynamo Moskovan jäänrakoon luvuin 5-0 maanantai-iltana Hartwall Arenassa. Helsinkiläiset karkasivat jo avauserässä, eivätkä enää taakseen katsoneet.

Jokerit - Dynamo Moskova 5-0 (2-0, 3-0, 0-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokereiden ja Dynamon välistä eroa oli ennen tätä iltaa kolme pistettä ja moskovalaisilla yksi ottelu vähemmän pelattuna. Kyseessä oli siis todellinen neljän pisteen kamppailu, jossa isännät onnistuivat liki täydellisesti.

Saku Mäenalanen ohjasi Jokerit johtoon ensimmäisessä erässä ja Henrik Haapala sivalsi toisen osuman juuri ennen erätaukoa. Merkittävä hetki nähtiin maalien välissä, kun Jokerit haastoi Dynamon tasoitusmaalin paitsiona, joka videolta lopulta myös löytyi.

-Videovalmentaja Janne Hietaniemi haastoi sen paitsiona ja se olikin iso haasto. Saatiin se maali pois, mikä auttoi meitä voittoon, päävalmentaja Lauri Marjamäki kiitteli.

Toisessa erässä Jokerit teki kolme osumaa lisää, kun Jesse Joensuu, Nicklas Jensen ja Mäenalanen toistamiseen onnistuivat viimeistelyssä. Mikko Lehtonen vankisti asemaansa KHL-puolustajien pörssikärjessä tehoin 0+4. Hänellä on nyt kasassa 16+32=48 paunaa. Suomalaispelaajien yhden kauden KHL-piste-ennätys on Esa Pirneksen nimissä (22+28=50).

-Pelattiin taktisesti järkevästi ja vastustaja vähän turhautui toisessa erässä. Oltiin tehokkaita, Marjamäki kehui.

-Kauttaaltaan tämä oli tosi hyvä ja tasapainoinen esitys. Olimme hyviä erikoistilanteissa; tehtiin maaleja ylivoimalla ja oltiin lopussa seitsemän minuuttia alivoimalla, joka hoidettiin myös tosi hyvin, hän jatkoi.

Jokerit pelasi viikon sisään neljä ottelua vuoropäivinä, kun taas Dynamo pelasi ainoan kamppailunsa lauantaina Riiassa. Jalka ei kuitenkaan painanut helsinkiläisten otteissa, pikemminkin päin vastoin.

-Mietittiin, miten energiat riittävät, mutta hyvin riittivät. Hieno suoritus kauttaaltaan joukkueelta, Marjamäki kehui.

Antti Niemi oli illan juhlittu sankari nollapelinsä myötä. Kokenut torjuja pysäytti 15 laukausta, mikä kertoo osaltaan Jokereiden vankasta viisikkopelaamisesta. Vastustaja jäi todella vähille maalipaikoille. 

Ero Dynamoon kasvoi siis viiteen pisteeseen ja samalla Jokerit varmisti kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Playoffsit starttaavat Hartwall Arenassa joko 1. tai 2. maaliskuuta. 

Seuraava kamppailu väännetään perjantaina Moskovan liepeillä Balashihassa, kun vastaan asettuu itäisen konferenssin kakkonen Avangard Omsk. Runkosarjan viimeinen kotiottelu on edessä sunnuntaina SKA Pietaria vastaan.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020