Vahva vääntö ei riittänyt voittoon - "Ei ollut huono suoritus"

Jokerit jatkoi kauttaan maajoukkuetauon jälkeen maanantaina Dynamo Minskin vieraana. Kahden huippujoukkueen välinen ottelu kääntyi lopulta kotijoukkueen eduksi.

Dynamo Moskova - Jokerit 3-1 (1-0, 1-1, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Maanantai-illan ottelu sai vieraiden kannalta murheellisen alun, kun Dynamo meni johtoon jo ajassa 1:08, kun Eric O’Dell karkasi ja onnistui yllättämään Anders Lindbäckin. Jokerit jahtasi tasoitusta, mutta ensimmäisessä erässä ei ylärimaa lähemmäs päästy ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Toisen erän alussa Jokereille tarjottiin ylivoimalla mahdollisuus tasoittaa, mutta myöskään illan toisella ylivoimalla ei päästy tolppaa lähemmäs tasoitusosumaa. Hieman ennen ottelun puoliväliä ajassa 27:59 Jokerit sai lopulta myös iskettyä illan avausosumansa, kun Tommi Kivistön siniviivalaukaus valui Ivan Bocharovin epäonnistuneesta hanskatorjunnasta maaliin. 

Toisen erän viimeisillä minuuteilla oli Dynamon vuoro saada hieman onnekas maali, kun Lindbäck ei saanut pidettyä etukulmaa tarpeeksi hyvin kiinni ja kiekko livahti sisään Mihail Fisenkon lavasta. Kotijoukkueen illan toinen johto-osuma syntyi ajassa 37:14. 

Helsinkiläiset jahtasivat tasoitusosumaa aina kolmannen erän alusta saakka, mutta kotijoukkue puolusti oman alueensa vahvasti, joka tuotti vieraille pään vaivaa. Jokerit hallitsi kiekollista peliä lähes koko erän ajan, mutta maalipaikoille vierailla oli silti hankaluuksia päästä. Ottelun varsinaisen peliajan viimeiset minuutit helsinkiläiset painoivat jalkaa kaasulle ja tasoitusosuma tuntui roikkuvan ilmassa. Jokereiden paineistus ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta ja Vadim Shipatshjov viimeisteli 3-1-loppulukemat tyhjään maaliin aivan ottelun viimeisillä sekunneilla. 

Ottelun jälkeen päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa peliin, vaikka parannettavaakin jäi. 

-Suoritus oli ihan hyvä, mutta tällaisissa huippupeleissä, jos haluat voittaa, niin pitää onnistua pelin alussa. Varsinkaan vieraskaukalossa ei saa antaa tuollaista maalia, joka tänään annettiin ensimmäisen minuutin jälkeen, Marjamäki harmitteli. 

-Sen jälkeen parannettiin roimasti. Toinen erä oli meiltä parasta, mutta ammuttiin sitten tolppiin ja kaksi kertaa ylärimaan. Lopussa vastustaja pelasi todella tylysti ja puolusti todella hyvin. Pyrimme pelaamaan hyvää kiekollista peliä, muttei ihan saatu sellaista raivoa siihen loppuun, minkä olisi tarvinnut. Nämä ovat maalin pelejä ja meidän pitää oppia pelaamaan vielä paremmin, hän analysoi.

Jokereiden maanantaisesta kokoonpanosta kolme pelaajaa pelasivat vielä sunnuntaina Karjala-turnauksessa ja takana oli pitkä tauko siitä, kun joukkue oli saanut harjoitella yhdessä. 

-Tilanne on mikä on, olimme kahdeksan päivää erillään ja vastustajalla oli yksi pelaaja maajoukkueessa. Olihan siinä varmasti aika iso ero, mutta mitä sitä sen enempää selittelemään, Marjamäki lausui. 

-Otteluohjelmaan oli laitettu peli, joten silloin pelataan ja silloin pitää pystyä parhaimpaan, nyt ei ihan pystytty. Ei ollut huono suoritus, hän jatkoi. 

Jokerit palaa seuraavaksi kotiyleisön eteen kolmen ja puolen viikon tauon jälkeen, kun keskiviikkona Hartwall Arenalle vieraaksi saapuu Admiral Vladivostok. 

-On ilman muuta hienoa päästä taas kotijäälle kuuden vieraspelin jälkeen. Mahtavaa, että pääsemme heti keskiviikkona ja lauantaina uudestaan pelaamaan kotiyleisön eteen. Yritetään palata heti keskiviikkona voittojen tielle, Marjamäki sanoi. 

Teksti: Elisa Kivelä

Kirjoittaja on Laajasalon Opiston urheilutoimittajaopiskelija, joka on työharjoittelussa Jokereissa.