Vahva TsSKA voittoon jatkoilla – ”Emme olleet parhaimmillamme”

Jokerit johti kahden erän jälkeen Veli-Matti Savinaisen osumilla 2-1, mutta joutui taipumaan jatkoajalla TsSKA Moskovalle 2-3 perjantai-illan kotiottelussa. Lukemat olivat tasaiset, mutta helsinkiläisten suorituksessa oli paljon parannettavaa.

Jokerit - TsSKA Moskova ja. 2-3 (0-1, 2-0, 0-1, 0-1) (Tilastot KHL.ru)

-Jokerit ei ollut tänään parhaimmillaan. Olimme oikeastaan koko illan vähän perässä kamppailupelaamisessa, irtokiekkopelaamisessa ja syöttäminen oli aika luokatonta. Aloituksissa olemme olleet aika hyviä, mutta nyt hävisimme ne aika pystyyn. Jouduimme aina lähtemään puolustamaan niistä tilanteista, päävalmentaja Lauri Marjamäki pureskeli.

Ilta ei ollut Jokereille helppo. Joukkue ei päässyt parhaimpaansa ja peli sakkasi perusasioissa. Toki on myönnettävä, että vastustaja oli erittäin hyvä – kuten TsSKA yleensä on. Moskovalaiset toivat kaukaloon jälleen tutun ammattimaisen suorituksen, jonka kanssa vastustajalla on aina tekemistä.

Vieraat ottivat johdon avauserässä ylivoimalla, kun Sergei Plotnikov survoi neliön keskeltä kiekon maaliin. Jokerit ei enää alivoimalla antautunut illan aikana ja otti näin opiksi virheestä. Toisessa erässä alkoi tapahtua myös toisessa päässä kaukaloa.

Veli-Matti Savinaisen sihti oli kohdillaan perjantaina yli 8500 katsojan edessä. Ansiokkaasti likaista työtä koko alkukauden tehnyt laitahyökkääjä sai nyt palkintoja maalien muodossa. Ensimmäisen hän laukoi tarkasti takanurkkaan ja toisen maalin edestä Nicklas Jensenin erinomaisen oivalluksen jälkeen. Savinaiselle maalit olivat kauden neljäs ja viides.

Yhtäkkiä peli oli kääntynyt päälaelleen, mutta toisen erän ykköshahmo oli Anders Lindbäck. Ruotsalainen teki peräti 20 torjuntaa erän aikana ja piti Jokerit kiinni pisteissä. Lindbäckille merkattiin illan aikana 38 torjuntaa, joka on jokerivahtien korkein noteeraus tältä kaudelta yhdestä pelistä.

Kolmannen erän alkajaisiksi TsSKA tuli tasoihin Sergei Andronovin ohjauksella. Tämän jälkeen molemmilla joukkueilla oli mahdollisuuksia maalintekoon. Erityisesti kaksi syöttöpistettä kerännyt Brian O’Neill oli jälleen liekeissä. Hänen pyörähdyksensä olivat johtaa voittomaaliin kolmannen erän lopussa, mutta onni ei ollut tällä kertaa myötä.

TsSKA kuittasi lopulta voiton Anton Slepishevin osumalla. Kaukalon tapahtumiin nähden lopputulos ei ollut vääryys. Jokerit sai yhden pisteen ja piti läntisen konferenssin kärkipaikan hallussaan. Eroa toisena olevaan ja yhden pelin vähemmän pelanneeseen Dynamo Moskovaan on kaksi pistettä.

-Sunnuntaiksi pitää paljon parantaa. On ihan turha sanoa, että on paljon pelejä. Tämä on huippu-urheilijan elämää ja joukkueessa kaikki tietävät sen. Niin joukkueena kuin yksilöinä meidän pitää pystyä parempaan sunnuntaina, Marjamäki sanoi.

Jokerit kohtaa sunnuntaina kotihallissaan Lokomotiv Jaroslavlin. Kamppailu alkaa klo 16.00.