Vahva esitys toi pisteet, Reginin paluu ilahdutti

Peter Regin iski tehot 1+1, Niklas Friman avasi maalihanansa KHL:ssä ja Samuel Jukuri merkkautti 19 torjuntaa, kun Jokerit kukisti Vitjazin 5-1 maanantaina Helsingissä.

Jokerit – Vitjaz Podolsk 5-1 (1-0, 1-1, 3-0) (Tilastot KHL.ru)

Regin palasi kaukaloon reilun kuukauden tauon jälkeen ja oli punakeltaisille tervetullut lisä keskikaistalle. Tanskalainen oli heti tehokkaalla pelipäällä, sillä ottelun ensimmäisestä ylivoimapelistä hän vei Jokerit johtoon avauserässä. Osuma oli hyökkääjälle kauden kuudes.

-Regin on monta vuotta ollut tässä organisaatiossa ja on iso pelaaja niin kopissa kuin kaukalossakin esimerkinnäyttäjänä. Viisi viikkoa hän oli poissa ja aina sellainen vaikuttaa. Haluamme kaikki parhaat ja kynnelle kykenevät tähän mukaan, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

Yksi ottelun ratkaisuhetkistä koitti ensimmäisen erän lopussa, kun Jokerit joutui Markus Hännikäisen ja David Sklenickan jäähyjen myötä liki kahdeksi minuutiksi kahden miehen alivoimalle. Vaikea hetki selvitettiin kunnialla Jukurin torjunnoilla sekä erityisesti Reginin ja Tommi Kivistön mainion tekemisen ansiosta.

-Se (alivoiman hoitaminen) auttoi meitä varmasti tänään voittamiseen, Marjamäki totesi.

Toisessa erässä Jokerit oli kauttaaltaan vahva, sillä Vitjaz sai vain kolme laukausta kohti Jukurin vartioimaa maalia. Isännät siirtyivät 2-0-johtoon, kun Jordan Schroeder täräytti kauden 15. osumansa komeasti suorasta luistelusta ylänurkkaan. Erän puolivälissä vieraat onnistuivat kuitenkin kavennuksessa ja tulivat maalin päähän.

Kolmannessa erässä Vitjaz ei enää pysynyt kyydissä. Nicklas Jensen taituroi 3-1-maalin ja vapautti entisestään joukkueen peliä. Hetkeä myöhemmin iski Niklas Friman, jolle maali oli ensimmäinen Jokereissa ja KHL:ssä. Loppuluvut sinetöi tyhjiin Julius Junttila.

Jokereiden esitys oli maanantaina kauttaaltaan hyvä ja vankisti asemaa läntisen konferenssin viidennellä tilalla. 

-Tämä oli ihan tasapainoinen ja hyvä esitys, vaikka peli oli aika rikkonainen. Meillä oli mahdollisuus ratkaista peli ylivoimalla, mutta aika paljon ovat kokoonpanot vaihdelleet, emmekä ole hirveästi päässeet ylivoimaa harjoittelemaan. Tässä pitää valmentajien vielä paremmin auttaa pelaajia, Marjamäki mietti.

Viime aikoina Jokereilla on ollut vaikeaa kotihallissaan. Tyhjille katsomoille pelaaminen ei ole kenellekään herkkua ja tämä on osaltaan vaikuttanut suorituksiin.

-Kieltämättä kotipelaaminen on ollut vaikeaa. Ei ole oikein saatu tunnetta eikä fiilistä, kun ei ole ketään katsomossa, Marjamäki myönsi.

Jokerit ja Vitjaz kohtaavat Helsingissä uudelleen tiistaina.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021