Vaarallinen Dinamo Minsk perjantain vieras

Teemu Pulkkinen rokotti Jokereita kahdesti kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Kuva: Mikko Taipale

Teemu Pulkkinen on heiluttanut verkkoa ahkerasti Dinamo Minskin hyökkäyksessä alkukaudesta. Kanadalaisluotsi Craig Woodcroft on saanut suojattinsa venymään kykyjensä ylärajoille.

Dinamo on läntisessä konferenssissa kahdeksantena tasapisteissä seitsemäntenä olevan Jokereiden kanssa. Valkovenäläisryhmä on pelannut kaksi ottelua helsinkiläisiä enemmän ja aloittanut kautensa odotuksiin nähden vahvasti. Suuri kiitos tästä voidaan lähettää päävalmentaja Woodcroftille, joka palasi joukkueen peräsimeen yhden vuoden tauon jälkeen.

Dinamon rakenne on mielenkiintoinen, sillä ryhmässä on etenkin puolustuksessa lupaavia valkovenäläispelaajia, hyökkäyksessä taas hieman enemmän kokemusta. Tulosvastuu lankeaa pitkälti ulkomaalaisvahvistuksien niskaan. Heitä on ryhmässä seitsemän.

Pulkkinen on johtanut ryhmää edestä ja tehnyt 15 peliin yhdeksän maalia ja yhteensä 14 tehopistettä. Myös hyökkääjät Drew Shore, Shane Prince ja Francis Paré ovat olleet vaarallisia hyökkäyspäässä. Dinamolla on tärkeää kärkiosaamista, joka pystyy etenkin ylivoimalla tekemään tulosta. Joukkueen ylivoimatehokkuus on ollut sarjan kymmenenneksi parasta.

Puolustuksen luottohevonen on Marc-André Gragnani, joka pelaa liki 27 minuutin jääaikakeskiarvolla. Noteeraus on KHL:n korkein. Myös toinen kanadalaispakki Stefan Elliot viihtyy kaukalossa ja 20-vuotias Vladislav Jeremenko yltää hänkin yli 20 minuutin jääaikoihin.

Maalissa Dinamon kaikki kaikessa on ruotsalainen Jhonas Enroth, joka on pelannut suurimman osan alkukauden otteluista. Hän on kuitenkin ollut käynnissä olevalla vieraskiertueella sivussa loukkaantumisen vuoksi ja tuskin pelaa Helsingissäkään. Nikita Tolopilo, Aleksandr Osipkov ja Mihail Karnauhov ovat Woodcroftin vaihtoehdot tolppien väliin.

Dinamo on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan, kun ensin Ak Bars Kazan otti voiton Minskissä ja viimeksi keskiviikkona Dinamo Riika oli parempi kotijäällään luvuin 3-2. Jeremenko ja kokenut Andrei Kostitsin vastasivat kamppailussa valkovenäläisten maaleista.

Jokereita Dinamo kuritti syyskuussa perätin luvuin 5-0 kotihallissaan. Kaikkiaan KHL-aikana runkosarjakohtaamiset ovat menneet tasan 8-8.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30. SuperWeek-matsiin 4 lippua 44 eurolla hankit Ticketmasterin verkkosivuilta tai hallin lipunmyynnistä ennen peliä. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Dinamon kokoonpano keskiviikkona Riiassa:

92 Shane Prince – 29 Drew Shore – 3 Teemu Pulkkinen
46 Andrei Kostitsin – 19 Francis Paré – 14 Jegor Martinov
95 Andrei Pavlenko – 15 Artem Demkov – 61 Andrei Stepanov
99 Vjatsheslav Gretski – 88 Jevgeni Kovyrshin – 77 Aleksandr Kitarov
25 Aleksandr Kogalev

17 Marc-André Gragnani – 8 Vladislav Jeremenko
21 Oleg Jevenko – 41 Kirill Gotovets
5 Dmitri Derjabin – 6 Stefan Elliot
73 Dmitri Znaharenko 

31 Nikita Tolopilo (94 Mihail Karnauhov)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021