Väänänen KHL:stä: Ainoastaan positiivinen asia

Jokereiden kapteeni Ossi Väänänen iloitsi avoimesti seuran siirtymisestä KHL:ään kaudeksi 2014-15. Kokenut puolustaja on ehtinyt urallaan pelata kyseisessä liigassa ja tietää vaatimustason nousevan selkeästi nykyisestä.

Jokereiden kapteeni Ossi Väänänen iloitsi avoimesti seuran siirtymisestä KHL:ään kaudeksi 2014-15. Kokenut puolustaja on ehtinyt urallaan pelata kyseisessä liigassa ja tietää vaatimustason nousevan selkeästi nykyisestä.

-Tämä on erittäin positiivinen uutinen ja kertoo siitä, että puheenjohtaja Harkimon johtamana jokeriorganisaation värikäs ja menestyksekäs nousu 1990-luvulta asti jatkuu. Tämä on luonnollinen jatkumo, sillä organisaatio on kunnianhimoinen, Väänänen sanoi.

-Emme lepää laakereillamme, vaan katsomme uusia tuulia. Olen innoissani tämän tarjoamista mahdollisuuksista. Siirtyminen KHL:ään tarkoittaa sitä lähtien ihan kaikesta: pelaajista ja organisaatiosta. Tämä on meille todella iso steppi eteenpäin.

Väänänen pelasi KHL:ssä kaudella 2009-10 valkovenäläisjoukkue Dynamo Minskin riveissä. Hän on pitkän NHL-uransakin aikana tottunut matkustamiseen ja pelaamiseen, kun rasitus on viety äärimmilleen. Väänänen tietää, että joukkue kohtaa täysin uudenlaisen maailman, johon Suomessa on tottunut.

Olen nähnyt paljon organisaatiota ja Jokerit kestää vertailun minä päivänä tahansa. Täällä ei olla tyytyväisiä keskinkertaisuuteen, vaan annetaan mahdollisuus huikeisiin juttuihin.

Ossi Väänänen

-Se vaatii urheilullista, ammattimaista toimintaa. On aikaeroja, pitkiä matkustuksia. Niistä huolimatta pitää olla valmis pelaamaan illasta toiseen. Se haaste ammattipelaajan pitää ottaa avosylin vastaan, Väänänen evästi ja sanoi samaan hengenvetoon, että Jokerit on ollut seurana jo pitkään korkeatasoinen.

-Olen nähnyt paljon organisaatiota ja Jokerit kestää vertailun minä päivänä tahansa. Täällä ei olla tyytyväisiä keskinkertaisuuteen, vaan annetaan mahdollisuus huikeisiin juttuihin.

Jos matkustuksen myötä haaste lisääntyy, niin sama pätee myös pelintasoon. KHL on maailman toiseksi kovin liiga, jossa pelaa tukuittain loistavia yksilöitä. Siihen Väänänen on tottunut NHL:ssä ja myöhemmin Minskissä.

-KHL on erilainen sarja kuin mihin Jokerit on tottunut SM-liigassa. KHL:ssä on paljon yksilötaitoa ja myös joukkueina he ovat menneet eteenpäin. Taso on todella kova ja pelilliset haasteet ilman muuta kovenevat huomattavasti sekä kaukalossa että kaukalon ulkopuolella.

Väänänen on päävalmentaja Tomi Lämsän kanssa yhtä mieltä siitä, että Jokerit ei selviä uudesta haasteesta ilman fanien tukea. Kapteeni peräänkuuluttaa Hartwall-areenan merkitystä vaikeana vieraskaukalona. Tärkeitä pisteitä on haalittava kotipeleistä kovalla prosentilla.

-Kotiluolan merkitys on iso. Olemme todellakin oikealla tiellä fanikulttuurin luomisessa, kun katsomme viime vuosia. Toivottavasti se pysyy samana ja vain paranee. Areena on silloin todella vaikea paikka vierailla, Väänänen kuvaili.

Hän on vahvasti sitä mieltä, että Helsingissä on tilausta kansainväliselle huippusarjalle. Yleisö haluaa nähdä mahdollisimman korkeatasoista jääkiekkoa, vaikka vastustajat voivatkin olla alussa tuntemattomia suuremmalle yleisölle.

-Näen ainoastaan positiivisena asiana, mitä tämä tekee Helsingin jääkiekkoilulle. Areenalle tulee erittäin paljon huippupelaajia ja –joukkueita, Väänänen totesi.

-Toivon todella, että fanit ottavat sarjan omakseen. KHL:ssä fanikulttuuri on ollut kovassa nosteessa. Se on korkeatasoista ja se on tietynlainen haaste meidän faneille, kun homma kansainvälistyy. Ei ole helppoa suorittaa fanireissuja, mutta on varmasti upeaa lähteä esimerkiksi Prahaan tai Riikaan katsomaan pelejä.