Väänänen ja Gunderson puolustuksen tukipilarit

Jokerit on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen puolustaja Ossi Väänäsen sekä vuoden sopimuksen amerikkalaispakki Ryan Gundersonin kanssa. Väänänen ei ole Suomessa edustanut muita seuroja. Gunderson saapuu Jokereihin SHL:n Brynäsistä.

Väänänen, 33, on toiminut neljällä viime kaudella Jokereiden kapteenina. Hän on pelannut seurassa yhteensä 339 Liigan runkosarja- ja 51 pudotuspeliottelua. Jokereissa puolustaja on saavuttanut Liigan hopeaa 2000 ja 2005 sekä pronssia 2012.

Väänänen on pelannut urallaan 479 NHL:n runkosarjaottelua. Lisäksi jykevä puolustaja on ollut jo vuosia maajoukkueen vakiokalustoa. Viimeksi helmikuussa Väänänen kuului Leijonien puolustukseen olympiapronssia saavuttaneessa joukkueessa. Kevään 2011 maailmanmestari on saavuttanut myös maailmancupin kakkostilan 2004, MM-hopeaa 2001 ja MM-pronssia 2008.

-Väänänen pelasi erinomaiset olympialaiset Sotshissa ja on omassa roolissaan puolustavana puolustajana Euroopan eliittiä. Hän tuo pitkäaikaisena jokerina myös jatkuvuutta KHL:ssä pelaavaan joukkueeseen, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Gunderson, 28, on edustanut kolmella viime kaudella Ruotsin liigan (kaudella 2013-14 SHL) Brynäsiä. Hän oli päättyneellä kaudella sarjan tehokkain puolustaja ja koko pistepörssin kahdeksas 54 ottelun tehoilla 8+33=41. Toissa kaudella Gunderson oli sarjan pakkien pistepörssin kakkonen ja 2011-12 ykkönen. Ensimmäisellä Brynäsin-kaudellaan Gunderson voitti Ruotsin mestaruuden.

Hyvin luisteleva, laukova ja syöttävä puolustaja siirtyi Ruotsiin kaudeksi 2010-11 Allsvenskanin Örebrohon. Ammattilaiskaukaloihin Gunderson hyppäsi aikoinaan Vermontin yliopiston kautta. Eurooppaan hän saapui AHL-joukkue Houston Aerosin riveistä.

-Gunderson on ollut kolmella viime kaudella Ruotsin liigan johtava kiekollinen puolustaja. Hän on todellinen huippu-urheilija ja tuo valtavasti taitoa joukkueemme peräpäähän, Kurri kuvailee.

Jokerit tiedottaa ensi kauden joukkueen pelaajasopimuksia lisää lähipäivinä.