Uutta voittoputkea rakentamaan – tässä keskiviikon kokoonpano

Jokerit kohtaa keskiviikkoillan vierasottelussaan itäisessä konferenssissa viidentenä olevan Avtomobilist Jekaterinburgin. Helsinkiläiset ovat uudessa tilanteessa, sillä ensimmäistä kertaa yli neljään viikkoon alla on tappio.

Vieraskiertue alkoi maanantaina Tsheljabinskissa, jossa Traktor oli voittomaalikilpailun jälkeen parempi luvuin 3-2. Pelillisesti Jokerit oli kaksi jälkimmäistä erää vastustajaa edellä, mutta Traktorin maalivahti Roman Will onnistui pysäyttämään punakeltaiset ja venyttämään pelin rankkareille.

Voittoputki katkesi 11 peliin, mutta 12 pelin pisteputki on edelleen voimissaan. Sitä Jokerit lähtee kasvattamaan ja yrittämään paluuta voittojen tielle tänään Jekaterinburgissa. Helsinkiläiset lähtevät tähän iltaan läntisen konferenssin piikkipaikalta. 

Kokoonpanossa ainoa muutos on Henri Ikosen paluu hyökkäykseen. Hän korvaa Teemu Turusen, joka on sivussa loukkaantumisen vuoksi. Niin ovat edelleen myös Marko Anttila ja Alex Grant sekä pitkäaikaispotilas Henrik Haapala.

Brian O’Neill venytti pisteputkensa maanantaina jo yhdeksän pelin mittaiseksi. Amerikkalainen on tehnyt näissä kamppailuissa 2+11=13 pistettä. Otto Leskisen pisteputki taas on neljän ottelun mittainen (1+4=5).

Illan vastustaja Avtomobilist katkaisi neljän pelin tappioputkensa maanantaina kaatamalla viime kauden mestari Avangard Omskin kotonaan 5-2. Otteista on puuttunut tasaisuutta ja etenkin puolustuspää on vuotanut. Hyökkäyksessä jekaterinburgilaisilla riittää tulivoimaa ja ylivoima on ollut varsin hyvää.

Jokerit ja Avtomobilist ovat kohdanneet KHL:n runkosarjassa 13 kertaa. Tasainen parivaljakko on jakanut voitot 7-6 helsinkiläisten eduksi. Viime kaudella molemmat pelit pelattiin Jekaterinburgissa koronaviruksen aiheuttaman ottelusiirron myötä. Jokerit voitti ensimmäisen 3-2, mutta hävisi toisen 2-0.

Keskiviikkoillan ottelu alkaa klo 17.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta. Selostajana toimii Nuutti Vihtilä.

Jokereiden kokoonpano:

13 Julius Junttila – 21 Brian O’Neill (C) – 71 Nicklas Jensen
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen (A)
33 Markus Hännikäinen – 11 Kalle Kossila – 10 Jordan Schroeder
6 Jesse Joensuu – 42 Hannes Björninen – 48 Henri Ikonen

40 Petteri Lindbohm (A) – 52 Philip Holm
28 Otto Leskinen – 90 David Sklenicka
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman 

30 Janne Juvonen (39 Anders Lindbäck)

Avtomobilistin kokoonpano:

18 Georgi Belusov - 77 Stephane Da Costa - 91 Aleksei Makejev
51 Ryan Spooner - 24 Dmitri Zhukenov - 17 Brooks Macek
71 Stanislav Botsharov - 28 Patrice Cormier - 81 Danil Romantsev
31 Stepan Hripunov - 47 Pavel Kulikov - 11 Vladimir Kuznetsov
84 Danil Milnikov

88 Nikita Trjamkin - 50 Aleksandr Shemerov
49 Jefim Gurkin - 9 Jesse Blacker
93 Aleksei Vasilevski - 2 Sergei Zborovski
90 Juri Salov

1 Vladimir Galkin (44 Dmitri Shikin)