Uusi vuosi alkoi tyylillä – ”Erikoistilanteissa voitettiin”

Jokerit kasvatti pisteputkensa kuuteen otteluun kukistamalla Sibir Novosibirskin 4-1 uuden vuoden ensimmäisessä kamppailussaan. Helsinkiläiset ottivat komennon heti avauserässä.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokerit – Sibir Novosibirsk 4-1 (1-0, 2-1, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit tuli kotikaukaloonsa isännän ottein ja heti ensimmäisestä ylivoimasta helähti. Alex Grant purjehti koko kentän läpi ja pääsi niittaamaan kauden kymmenennen osumansa Danny Taylorin selän taakse. Maali aloitti illan, jonka aikana nähtiin toinen toistaan komeampia osumia.

Sibir tuli toisessa erässä tasoihin, mutta vain kuusi minuuttia myöhemmin Jokerit otti johdon takaisin. John Norman löysi takatolpalta Brian O’Neillin, joka viimeisteli kauden 11. maalinsa. Tästä reilu minuutti ja Nicklas Jensen pujottteli koko kentän läpi, harhautti vielä Taylorinkn ja viimeisteli kauden 12. osumansa. Hetkessä Jokerit oli karannut kahden maalin päähän.

Toisen erän lopunssa isännät joutuivat pinteeseen kahden peräkkäisen jäähyn vuoksi. Kahden miehen alivoima piti pintansa, kun kiekkoja blokattiin ja tolppien välissä Janis Kalnins oli jälleen kuin muuri. Latvialaisen kauden 18:s voitto tuli 19 torjunnalla.

Kolmannessa erässä Jokerit pelasi lisää alivoimaa, mutta Sibir ei saanut mainittavaa aikaan. Kamppailu ratkesi lopullisesti kuusi minuuttia ennen loppua, kun erinomaiseen iskuun yltynyt ykkösketju niittasi illan toisen maalinsa. Jesse Joensuu ja O’Neill tekivät esityön ja Norman ohjasi takatolpalta kauden 17. osumansa.

Jokerit jatkaa läntisessä konferenssissa kolmantena ja kohtaa sunnuntaina toisena olevan SKA Pietarin. Loppiaisen huippuottelu alkaa Hartwall Arenassa klo 16.00.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020