Uuden vuoden ensimmäinen testi – tässä kokoonpano

Kristian Vesalainen lähtee illan peliin neljän ottelun pisteputkessa. Kuva: Mikko Taipale

Jokerit lähtee vuoteen 2019 viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa. Tammikuu avataan tänään kotihallissa Sibir Novosibirskiä vastaan.

Helsinkiläiset kukistivat Slovan Bratislavan sunnuntaina 3-1 vieraskaukalossa ja päättivät vuoden 2018 iloisissa tunnelmissa. Jesse Joensuu, Sakari Manninen ja Nicklas Jensen vastasivat vieraiden osumista Slovakiassa.

Jokerit jatkaa läntisen konferenssin kolmannella sijalla ja on pystynyt viime aikojen hyvän vireen ansiosta repäisemään viiden pisteen kaulan Lokomotiv Jaroslavliin, joka on lisäksi pelannut yhden ottelun helsinkiläisiä enemmän. Toisena oleva SKA Pietari on yhden ottelun vähemmän pelanneena kuuden pisteen päässä.

Kristian Vesalainen lähtee tämän illan otteluun neljän pelin pisteputkessa. Hyökkääjä on saalistanut näissä kamppailuissa tehot 0+4=4. Kolmen ottelun pisteputkessa ovat Jesse Joensuu (2+2=4) ja John Norman (2+2=4).

Jokerit tekee kokoonpanoonsa pieniä muutoksia sitten sunnuntain. Puolustuksessa Nico Nurmikanta korvaa sairastumisen vuoksi sivussa olevan Viktor Löövin ja hyökkäykseen paluun tekevät Pekka Jormakka ja Henri Ikonen. Janis Kalnins jatkaa maalissa.

Bratislavassa loukkaantunut Peter Regin ei ole tänään kokoonpanossa ja hänen tilaansa seurataan päivä kerrallaan. Loukkaantuneiden listalla ovat myös Marko Anttila ja Eemeli Räsänen. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat tänään Max Wärn ja Mika Niemi.

Illan vastustaja Sibir saapuu Helsinkiin voitettuaan kaksi edellistä otteluaan. Itäisen konferenssin kympin viime aikojen suorituksista voit lukea tarkemmin täältä. Jokerit ja Sibir kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Voitot KHL-aikana ovat Jokereiden eduksi 4-3.

Uuden vuoden ensimmäinen ottelu alkaa Hartwall Arenassa klo 18.30. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon! Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta tai hallilta ennen peliä.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
76 Kristian Vesalainen – 65 Sakari Manninen – 71 Nicklas Jensen
25 Pekka Jormakka – 16 Geoff Platt – 11 Steve Moses
48 Henri Ikonen – 41 Antti Pihlström – 14 Tomi Mäki

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
3 Karl Stollery – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen
53 Nico Nurmikanta

98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020