Uskomaton trilleri päättyi voittoon - "Yleisö antoi meille tarvittavan voiman"

Jokereiden ja Pietarin SKA:n välistä huippuottelua seurasi suurin yleisö 18 kuukauteen, kun huikeat 10 104 silmäparia todistivat Hartwall Arenassa kahden KHL:n läntisen konferenssin kärkijoukkueen kohtaamista.

Jokerit - SKA Pietari ja. 5-4 (1-1, 2-2, 1-1, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit otti perjantai-illan huippuotteluun todellisen salama-alun, kun Nicklas Jensen huudatti kauden ennätysyleisöä jo 53 sekunnin pelin jälkeen. 

Ensimmäinen erä kahden huippujoukkueen välillä oli juuri niin tasainen ja viihdyttävä kuin arvata saattoi. Kummallakin joukkueella oli paikkansa käännellä ottelua omiin nimiinsä ja SKA:n tasoitusosuma syntyikin erän loppuminuuteilla vieraiden kolmannella ylivoimalla Mat Robinsonin mailasta. 

-Ensimmäisessä erässä otettiin liikaa jäähyjä, se hieman sotki meidän rytmiä, Päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

-Tiedämme, että kärkijoukkueita vastaan ei saa ottaa liikaa jäähyjä. Minun on itsekin pyrittävä rauhallisuuteen joissain tilanteissa. Tahdomme pysyä poissa jäähyaitiosta niin paljon kun mahdollista, Philip Holm kommentoi ensimmäisen erän jäähyjä.

Toinen erä lähti niin ikään käyntiin ryminällä, kun ensimmäisen viiden minuutin sisään sekä koti- että vierasjoukkue onnistui maalinteossa. Jokerit otti johtoaseman ensin ajassa 24:14, kun Jordan Schroeder juoni Teemu Turuselle maalipaikan, josta Turunen napautti kauden neljännen osumansa. Vain 27 sekuntia myöhemmin Joonas Kemppainen laukoi vieraat uudestaan tasoihin. 

Toisessa erässä vedettiin kovalla temmolla päästä päähän ja maaleja syntyi vuorotellen. Ajassa 30:20 Jokerit meni kolmatta kertaa johtoon, kun Holm laukoi kiekon yläkulmaan ohi Lars Johanssonin. SKA tuli niin ikään kolmannen kerran tasoihin ajassa 35:35 Igor Ozhiganovin osumalla.

Toisen erän viimeiset minuutit vieraat pyörivät vaarallisesti Jokereiden puolustuspäässä illan ensimmäinen johto-osuma tähtäimessä, mutta kotijoukkue jatkoi edellisillan ottelun vahvoja otteita omassa päässä ja säästyi takaiskulta.

-Toisessa erässä oltiin vähän huonoja syötöissä ja syöttöjen vastaanottamisessa ja välillä tuntui, että meiltä meinasi loppua energia, Marjamäki analysoi. 

Kolmannessa erässä ottelu tuntui tasaantuvan entisestään ja erä oli maaliton aina viimeisiin minuutteihin asti, mutta sitten alkoikin tapahtua. Ajassa 58:45 SKA meni ensimmäisen kerran ottelussa johtoon, kun Andrei Kuzmenko nosti kiekon yläkulmasta ohi Anders Lindbäckin. Helsinkiläiset eivät tästä lannistuneet ja 36 sekuntia ennen päätössummeria Schroeder huudatti Hartwall Arenaa tasoittamalla ottelun ja pakottamalla kiekkojännärin jatkoajalle.

-Kolmas erä oli meidän ylivoimaisesti paras, oli todella harmillinen se vastustajan neljäs maali kun olimme periaatteessa tekemässä juuri ennen sitä voittomaalia itse, päävalmentaja harmitteli. 

Jatkoaika jatkoi samaa kaavaa, kuin varsinainen peliaika; kiekko vaihtoi vimmattuun tahtiin omistajaa ja kenttää sahattiin päästä päähän. Ratkaisu syntyi lopulta käsittämättömän taistelun tuloksena, kiekon piti ensin kolahtaa pariin otteeseen tolppaan ennen kun David Sklenicka sai nostettua muovilätkän maalin kattoon, kun jatkoaikaa oli pelattu 2:39. Osuma oli Sklenickalle kauden ensimmäinen. 

Kahden sarjapisteen myötä Jokerit vahvisti asemaansa läntisen konferenssin kärkipaikalla. 

-Kyllä joukkueessa on kova luonne ja tietynlainen kilpailullisuus ja voittamisen vimma, kun onnistutaan ilman maalivahtia tulemaan tasoihin ja jatkoilla voittaa. Kun katsotaan kaikkia pelin tapahtumia, olimme juuri tarvittavan määrän parempia, Marjamäki kehui omiaan ottelun jälkeen. 

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa kotijoukkueen kolmannesta maalista vastannut Holm kommentoi kauden suurimman yleisön vaikutusta otteluun.

-Siitä on kauan aikaa, kun viimeksi pelasin hallissa, jossa olisi sellainen tunnelma kun tänään oli. Toki Venäjällä joissain halleissa on ollut paljon faneja, mutta kotihallissa tuollaisella tunnelmalla on mielettömän iso vaikutus peliin ja siihen, kuinka paljon haluamme tehdä maaleja, Holm sanoi. 

Varsinki siinä, että kotijoukkue onnistui viimeisellä minuutilla tasoittamaan ja lopulta voittamaan jatkoajalla Holm antoi kunniaa faneille:

-Niissä tilanteissa yleisö antoi meille sen tarvittavan voiman, jolla onnistuimme tekemään maalit.

Tämän iltaiselle ottelulle on luvassa revanssi heti ensi viikon tiistaina, kun Jokerit ja SKA ottavat mittaa toistaan uudestaan. Ottelu käynnistyy kello 19:30 Pietarin Jääpalatsissa.

Kotijäälleen Jokerit palaa ensi viikon torstaina, kun vastaan asettuu itäisen konferenssin kärkijoukkue Metallurg Magnitogorsk.